Română | Italiano
AcasăŞtiri20146 Martie: Comunitatea românească din Padova la grota Fecioarei din Chiampo
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Părintele Ioan Alexandru Pop doctor în drept canonic » Titlu: 11666.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Părintele Ioan Alexandru Pop doctor în drept canonic

Titlu: 11666.jpg

Ştiri

Comunitatea românească din Padova la grota Fecioarei din Chiampo

Comunitatea românească din Padova la grota Fecioarei din Chiampo

În fiecare duminică ce urmează după aniversarea apariţiei Fecioarei Neprihănite la Lourdes (11 februarie), comunitatea greco-catolică românească din Padova pleacă în pelerinaj la grota Maicii Domnului care se găseşte în localitatea Chiampo, din provincia Vicenza. Având în vedere interdicţia de circulaţie auto care s-a aplicat la Padova în duminica respectivă, pelerinajul a fost amânat pe duminica succesivă. În consecinţă, după terminarea Dumnezeieştii Liturghii din 23 martie 2014, un grup a plecat pentru a o venera pe Sf. Fecioară. Având în vedere că printre pelerini erau unii care participau pentru întâia oară, a fost minunat de observat spiritul primitor şi generos în a-i introduce pe cei “noi” în locurile acestui Sanctuar, care ne-a devenit atât de drag.
Odată ajunşi în faţa grotei, am găsit un alt grup de pelerini italieni şi, prin urmare, nu ne-a fost posibilă recitarea Paraclisului; greco-catolicii români însă s-au unit rugăciunii Rozarului grupului italian, urmărind în profundă reculegere invocaţiile acestuia.
Aceste pelerinaje constituie o gură de oxigen spiritual şi uman. Întâi de toate spiritual, pentru că în aceste locuri ale grotei de Lourdes construită de către fericitul Claudio Granzotto se respiră cu adevărat aerul curat al prezenţei puternice şi primitoare a Maicii Cereşti. Şi desigur uman, întrucât starea împreună unii cu ceilalţi, în simplitate şi voioşie, împărtăşind rugăciunea şi mâncarea, întrerupe monotonia cotidiană şi conferă o nouă încărcătură pentru a merge înainte printre greutăţile vieţii.
P. Cristian Sabău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.