Română | Italiano
AcasăŞtiri201414 Martie: Ziua de 8 martie sărbătorită în parohia Sfânta Cruce din Bologna
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11718.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11718.jpg

Ştiri

Ziua de 8 martie sărbătorită în parohia Sfânta Cruce din Bologna

Ziua de 8 martie sărbătorită în parohia Sfânta Cruce din Bologna

1. Ziua de 8 Marie, este ziua cand de la o margine la alta a lumii se sarbatoreste “frmeia” simbolul vietii al gingasiei, al iubirii, a daruirii de sine, femeia fara de care “ar fi un pustiu, ar fi o durere si ar fi o tristete tot sub soare” asa cum scrie Traian Dorz.
In aceasta zi, copii si tinerii de la Biserica Sfanta Cruce din Bologna, printr-un program literar-muzical au adus mamelor, bunicilor, surorilor, sotiilor, prietenelor, zambete pe chipuri si bucurie in suflet.
Cei mici au recitat cu gingasie versuri de dragoste si recunostinta fata de cea care le-a dat viata, cea care le-a vegheat primele clipe ale vietii, cea care i-a invatat sa faca primii pasi, cea care ii inconjoara cu iubire si cand fac bine si cand fac rau.
Cei mari, prin cantec si poezie, au transmis gandurile lor pline de dor mamelor ramase acasa “plangandu-si iubirea pe la porti”, multumindu-le ca aici unde “pamantul nu miroase a glie” ei reusesc sa scurteze departarea si sa invinga dorul fata de tot ce inseamna “acasa” pentru ca ele i-au invatat cum sa razbeasca in viata.
Lacrimi de bucurie si emotie i-au unit pe toti cei prezenti. Si ce-i mai frumos decat sa veizi imbratisati mama si copil, nepot si bunica, sot si sotie, frate si sora, darunidu-si cu iubire si emotie flori si martisoare?
In final s-au citit cateva din versetele biblice ce insoteau fiecre floare daruita si totul s-a inchiata cu o agapa frateasca.
          
*****
          
2. “Te iubesc mama” si “La Multi Ani”! Acestea au fost cuvintele emotionante pe care le-au rostit copiii sau tinerii parohiei noastre cu lacrimi in ochi cu ocazia zilei de 8 Martie.
Fiecare cu mic cu mare s-a adunat Duminica 9 Martie in biserica Sf. Cruce din Bologna pentru a sarbatorii Ziua femeii (Ziua mamei). Programul serbarii, fiind coordonat de catre D-na invatatoare Maria Naum, a fost inceput imediat dupa Sfanta Liturghie, avand numeroase recitaluri din partea copiilor si a celor mai mari putem spune, deoarece si-au adus si ei aminte de mamele lor care i-au crescut si care sunt Romania si ii asteapta cu drag acasa. A fost o atmosfera de exceptie, niciunul neputand sa-si controleze lacrimile ca sa nu curga, pentru ca,cuvantul mama inseamna viata si mai inseamna iubire si totodata mangaiere!
La finalul programului fiecare mama, doamna si domnisoara au primit in dar cate un martisor si o floare, simbolizand astfel pretuirea si dragostea fata de dansele. Dupa aceste momente s-a continuat cu o agapa frateasca, preparatele culinare fiind pregatite de cateva dintre sarbatoritele zilei!
Dumnezeu sa daruiasca sanatate tuturor mamelor din lumea intreaga! “TE IUBESC” scumpa si duioasa mama!
Invatatoarea Maria Naum / Adrian Jurca

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.