Română | Italiano
AcasăŞtiri201414 Martie: Evenimente organizate în Parohia din Vicenza cu ocazia Zilei Doamnelor
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11676.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11676.jpg

Ştiri

Evenimente organizate în Parohia din Vicenza cu ocazia Zilei Doamnelor

Evenimente organizate în Parohia din Vicenza cu ocazia Zilei Doamnelor

Duminica 9 martie 2014 la invitaţia părintelui paroh Raimondo Salanschi am participat la întreaga suită de evenimente din parohia româneasca de la Vicenza.
Ca de obicei dimineaţa s-a celebrat liturghia sf. Vasile cel Mare în limba română în biserica Araceli Vecchia în prezenta unui număr mare de credincioşi. Am avut deosebita plăcere de a predica eu, reuşind pe lângă câteva gânduri asupra evangheliei duminicii şi semnificaţiei duminicii ortodoxiei să fac şi câteva reflecţii asupra postului, dintre care una aş dori să o împărtăşesc parafrazândul pe sfântul Vasile cel Mare: „a posti este a renunţa la ceea ne place noua mai mult”.
La prânz s-a organizat o masa festivă cu ocazia Zilei Internaţionale a femeii, sărbătoare ajunsă deja la a 8-a ediţie în comunitatea românească de la Vicenza. La acest prânz festiv au participat peste 100 de persoane fiind un deosebit prilej de întâlnire şi de împărtăşire între membrii comunităţii. Prânzul s-a desfăşurat într-o sală pusă la dispoziţie de către parohia gazdă a comunităţii iar organizarea şi bucătăria au fost proprii.
În cursul după amiezii am luat parte la un nou moment fericit în cadrul acestei vivace comunităţi româneşti, acela al celebrării unui botez. Pruncul botezat este totdeauna prilej de bucurie atât pentru familie cât şi pentru comunitatea din care face parte, el primind numele de Nicola Constantin.
Mulţumesc şi cu această ocazie părintelui paroh alături de familia sa şi întregii comunităţi româneşti de la Vicenza pentru toată dragostea şi sprijinul pe care mi l-au oferit până acum şi pentru care le sunt recunoscător.
Ipodiacon Pacala Marius

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.