Română | Italiano
AcasăŞtiri201417 Martie: Delegatul episcopal pr.Daniele Prosdocimo în vizită la comunitatea ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11671.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11671.jpg

Ştiri

Delegatul episcopal pr.Daniele Prosdocimo în vizită la comunitatea românească greco-catolică din Padova

Delegatul episcopal pr.Daniele Prosdocimo în vizită la comunitatea românească greco-catolică din Padova

Pr. Daniele Prosdocimo este delegatul episcopal pentru pastoraţie în perimetrul oraşului Padova. Însumând 68 de parohii, alături de comunităţi religioase ori etnice, Padova este structurată în mai multe protopopiate, a căror activitate este coordonată de către pr. Prosdocimo.
Duminică, 16 martie 2014, delegatul episcopal a vizitat comunitatea românească greco-catolică din Padova. A luat parte –după mărturisirea Sfinţiei Sale- pentru întâia oară la o Liturghie în rit oriental. În cuvântul de învăţătură, pr. Prosdocimo a pornit aducând salutul Episcopului local şi confirmând atenţia şi preţuirea de care se bucură şi această comunitate, alături de toate celelalte comunităţi de emigranţi, din partea Bisericii din Padova.
Referindu-se la evanghelia zilei, vindecarea paraliticului care este coborât în faţa Mântuitorului prin acoperiş de către câţiva prieteni, pr. Daniele i-a îndemnat pe credincioşii români să trăiască perioada Postului ca pe un timp propice pentru a profita de posibilitatea vindecării sufleteşti, pe care Dzeu ne-o propune prin „ceilalţi”: în mod deosebit prin practicarea carităţii şi a generozităţii faţă de aproapele şi prin frecventarea sacramentului spovezii, în care preotul este un „altul” rânduit de către Domnul.
I-am mulţumit vicarului episcopal pr. Daniele Prosdocimo pentru prezenţa sa în mijlocul comunităţii româneşti, acesta fiind invitat ca şi pe viitor să ne viziteze. Sf. Liturghie s-a încheiat cu o cateheză a pr. Aetius Pop despre rugăciune, ca element constitutiv al drumului Postului Mare.
Pr. Cristian Sabău

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.