Română | Italiano
AcasăŞtiri201022 Octombrie: Veghe misionară la Padova
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Sărbătoarea României Mari în Romagna » Titlu: 11072.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Sărbătoarea României Mari în Romagna

Titlu: 11072.jpg

Ştiri

Veghe misionară la Padova

Veghe misionară la Padova

Vineri, 22 octombrie 2010, în Catedrala „Înălţarea Sf. Fecioare la Cer” din Padova, sub motoul „A frânge pâinea pentru toate popoarele”, a avut loc un moment de rugăciune în cadrul căruia Excelenţa Sa Arhiepiscopul Antonio Mattiazzo a înmânat o cruce misionară mai multor preoţi, călugăriţe şi laici care se pregătesc pentru a porni într-un pământ de misiune. Astfel, aceştia vor părăsi cât de curând Dieceza, pentru a-şi începe activitatea în anumite misiuni din Ecuador, Kenya, Mexic, Peru, Porto Rico, Australia, Bolivia, Uganda, Angola, Sudan, Tanzania. Printre aceştia, pe lângă persoane consacrate, se regăsesc mai mulţi laici, dintre care unii vor pleca în misiune împreună cu întreaga familie, punându-şi în slujba oamenilor abilităţile medicale sau, pur şi simplu, disponibilitatea pentru un sprijin uman şi caritabil.
Tot în acest context, Arhiepiscopul Mattiazzo a dăruit crucea pentru începutul activităţii misionare în favoarea a trei preoţi din dieceze străine, care au venit la Padova pentru a sluji comunităţile etnice ale poporului din care provin. Astfel, pr. Cristian Sabău (din Eparhia de Oradea) a primit crucea şi mandatul pentru comunitatea românilor greco-catolici din Padova, pr. Paul Budău (din Dieceza de Iaşi) pentru românii de rit latin şi pr. Patsilver Onyakachi (din Societatea Sf. Paul din Niger) pentru comunitatea africană anglofonă din Padova.
Ceremonia a constat în citirea unor pasaje semnificative din Sf. Scriptură, în mărturia unor laici care au avut deja experienţa misiunii, în primirea unor misionari care s-au întors la Padova după încheierea mandatului şi în rugăciunea de binecuvântare a acelora care vor începe o nouă formă de misiune. Mai apoi, fiecare misionar a primit din partea Arhiepiscopului o cruce de lemn pe care să o poarte la piept, memorie vie a mandatului cu care a fost delegat.
Pr. Cristian Sabău se află la Padova din luna iulie a acestui an, alăturându-se astfel pr. Aetius Pop care coordonează activităţile comunităţii greco-catolice româneşti. Însumând zeci de credincioşi, grupul român catolic de rit bizantin se întâlneşte în fiecare duminică în capela „Corpus Domini” a surorilor elizabetine din Padova, iar în a patra duminică din fiecare lună în Capela Arhiconfraternităţii de la Basilica Sf. Anton. Duminică, 31 octombrie, această comunitate va fi în sărbătoare, primind vizita pastorală a Arhiepiscopului Mons. Antonio Mattiazzo.
Pr. Cristian Sabău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.