Română | Italiano
AcasăŞtiri201424 Martie: Bologna: Prezentarea Istoriei Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolice, a ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11683.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11683.jpg

Ştiri

Bologna: Prezentarea Istoriei Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolice, a martirilor ei si operele de arta din “Santuario del Santissimo Crocifisso”

Bologna: Prezentarea Istoriei Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolice, a martirilor ei si operele de arta din “Santuario del Santissimo Crocifisso”

In data de 20, 21 si 22 martie 2014 pr. Marinel Mureşan împreună cu profesorul universitar Alessandro Marccheti, al Universitaţii pentru adulţi din Bologna, au prezentat în trei zile consecutiv, la trei grupuri de profesori de istorie în cadrul Cursurilor de ''aggiornamento'', organizate de Universitatea din Bologna “Alma Mater Studiorum”, împreună cu Arhiepiscopia de Bologna, Istoria Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, a episcopilor morti in detentie sub prigoana comunista şi operele de arta ale Sanctuarului Sfintei Cruci, în cadrul căreia comunitatea greco-catolică din Bologna îşi desfaşoara activitatea pastorală.
Profesorul universitar Alessandro Marccheti a vorbit în prima parte despre istoria Sanctuarului şi importanţa operelor de artă din interiorul acestuia.
Părintele Marinel Mureşan a prezentat, în linii mari, formarea poporului român, unirea celor trei Principate, rolul ierarhilor greco-catolici în unirea din 1918, aportul ierarhilor şi bisericii greco-catolice în formarea Scolii Ardelene.
Părintele Marinel Mureşan a subliniat importanţa unirii Bisericii Ortodoxe Române din Transilvania cu Roma, rolul bisericii în viaţa socio-politică a românilor din Transilvania, situaţia bisericii şi a poporului român în timpul celor două razboaie mondiale şi situaţia bisericii după 1948.
Participantilor la intâlnire le-au fost înmânate pliante cu chipurile episcopilor morti in faima de martiri propuşi pentru beatificare, pregătite de catre Postulatura cauzei de beatificare a epscopilor greco-catolici din Romania.
Întâlnirile sau încheiat cu rugăciunea pentru beatificare a episcopilor Valeriu Traian Frentiu, Iuliu Hossu, Alexandru Rusu, Ioan Balan, Ioan Suciu, Vasile Aftenie si Tit Liviu Chinezu şi cu vizita anexelor Sanctuarului.
Adrian Jurca

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.