Română | Italiano
AcasăŞtiri201424 Martie: Taina Sf. Maslu la Misiunea Română Unită "SAN CRISTOFORO"din ...
Arhivă foto
Anul: 2021 » Eveniment: „Întâlnirea cu celălalt” în cadrul Tredicina Sf. Anton de Padova de către imigranţi » Titlu: 11705.jpg

Anul: 2021

Eveniment: „Întâlnirea cu celălalt” în cadrul Tredicina Sf. Anton de Padova de către imigranţi

Titlu: 11705.jpg

Ştiri

Taina Sf. Maslu la Misiunea Română Unită "SAN CRISTOFORO"din Friuli, Udine centru

Taina Sf. Maslu la Misiunea Română Unită "SAN CRISTOFORO"din Friuli, Udine centru

Sf. Maslu, Taina vindecării sufleteşti şi trupeşti.
Pentru a începe apropierea de Cuvântul ziditor, vindecător şi hranitor al lui Dumnezeu în viaţa noastră, avem nevoie de minim, dar minim 40 de zile. Din cele 365 de zile ale unui an, prin cele două posturi (a Crăciunului şi a Paştilor) avem două posibilităţi.
Suntem în Postul Mare 2014, de mulţi ani dorim să facem mai mult loc în viaţa noastră prezenţei lui Dumnezeu (prin Cuvânt şi Sf. Euharistie), folosindu-ne de darul libertăţii şi cu sprijinul conştiinţei, dar de fiecare dată nu suntem bine stăpâni pe propriile acţiuni şi ne petrecem timpul cu gândul că o să dedicăm altădată timp pentru Biserică, pentru Dumnezeu.
Duminică 23 martie 2014, la ora 17.00 a început la Udine, Biserica San Cristoforo, Taina Sf. Maslu cu prezenţa mai multor preoţi din care şapte au slujit şi au făcut credincioşilor ungerea cu Undelemnul sfinţit.
Pentru cei prezenţi, momentele de rugăciune au fost intense, binecuvântările numeroase; pentru a ne purifica de mentalitatea lumii, de griji, de frici, de preocupări, de gânduri grele, de boli, de ignoranţă, de nepăsare şi de toate cele ce se interpun în calea ritmului vieţii: respiraţia şi bătăile inimii. Prin binecuvântările preoţilor slujitori şi ungerea sfântă pe toate părţile vitale ale corpului, ne-am redobândit harul dumnezeiesc, energia divină care ne apără de rău şi de cel viclean.
Credincioşii au participat cu evlavie, au fost mulţumiţi să înţeleagă mai bine această Sfântă Taină a Maslului, unde este foarte importantă rugăciunea şi meditaţia prin ascultarea celor şapte Lecturi din Apostol şi a celor şapte Evanghelii. Cuvântul ascultat - cu luare aminte - ne purifică şi ne hrăneşte cu adevărat sufletul şi trupul dobândeşte beneficii alese.
Le mulţumesc tuturor preoţilor pentru dăruirea şi grija cu care au venit la Udine, unii chiar de departe, pentru a se ruga în folosul oamenilor de bunăvoie care au participat.
Nu în ultimul rând îi mulţumim părintelui protopop Vasile Al. Barbolovici de la Venezia M., Protopopiatul Triveneto, care a ţinut şi cuvântul de învăţătură după Evanghelia a IV-a a Sf. Maslu.
Tuturor credincioşilor har, pace şi binecuvântare în drum spre Luminata Înviere a Sf. Paşti.
p. Ioan Mărginean-Cociş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.