Română | Italiano
AcasăŞtiri201425 Martie: Cesena: 9 ani pentru unitatea Bisericii lui Hristos în serviciul tuturor ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11573.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11573.jpg

Ştiri

Cesena: 9 ani pentru unitatea Bisericii lui Hristos în serviciul tuturor românilor

Cesena: 9 ani pentru unitatea Bisericii lui Hristos în serviciul tuturor românilor

Duminică 23 martie 2014 la ora 14,00 Parohia ”Buna Vestire” din Cesena a sărbătorit 9 ani de la prima Liturghie săvârşită pentru românii din Cesena şi împrejurimi.
Buna Vestire a Maicii Domnului este Vestea Bună dată nouă că Fiul lui Dumnezeu s-a întrupat. Este cea mai importantă Veste a vieţii noastre!
”Nimic nu e cu neputinţă la Dumnezeu”. Aceasta este Vestea cea Bună! Cu rugăciune, post şi iertare totul este posibil la Dumnezeu.
În această duminică Crucea este aşezată cu solemnitate spre a fi venerată de credincioşi. Ea este pana cu care Cristos a semnat actul eliberării noastre, mândria Bisericii şi păstrătoarea credinţei. Lumina Crucii o aduce oarecum şi pe cea a Paştelui. Tocmai Crucea e mijlocul prin care ajungem la bucuria Paştelui. Să o sărutăm cu toţii, sufleteşte bucurându-ne! Iubiţii lui Cristos să ne purtăm cu bucurie crucea, precum a făcut-o Maica Domnului!
La Sfânta Liturghie au concelebrat Abbà Orfeo stareţul mănăstirii ”Piccola famiglia della Resurrezione di Valleripa” împreună cu un alt confrate de la mănăstire, pr. Tiberiu parohul Parohei ”Adormirea Maicii Domnului” din Imola, pr. Horea parohul Parohiei ”Sfântul Gheorghe” din Faenza şi pr. Mihai parohul Parohiei “Buna Vestire” din Cesena.
A participat Consulul General al Consulatului General al României la Bologna d-nul Eugen Şerbănescu împreună cu soţia dânsului, Preşedinta Consiliului Primăriei din Cesena d-na Rita Ricci, Vicecomandantul Poliţiei Municipale Forli-Cesena d-nul Daniele Giulianini. Don Amati parohul Catedralei ”Sfântul Ioan Botezătorul” din Cesena a transmis salutările Excelenţei Sale Douglas Regattieri Episcop al Diocezei de Cesena-Sarsina.
Au fost prezenţi numeroşi credincioşi români din oraş şi împrejurimi iar bucuria s-a prelungit cu o agapă creştinească. Toată sărbătoarea a fost pentru toţi participanţii o binecuvântare spre mai marea mărire a Sfintei Treimi şi a Maicii Domnului.
Dumnezeu să răsplătească jertfa curatorilor şi tuturor enoriaşilor care au contribuit la buna desfăşurare a aniversării a 9 ani pentru unitatea Bisericii lui Cristos în slujba tuturor românilor!
P. Mihai David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.