Română | Italiano
AcasăŞtiri201425 Martie: Bologna: noua evanghelizare în parohia Sf. Cruce. Cum trebuie să privească ...
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11709.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11709.jpg

Ştiri

Bologna: noua evanghelizare în parohia Sf. Cruce. Cum trebuie să privească preotul Noua Evanghelizare?

Bologna: noua evanghelizare în parohia Sf. Cruce. Cum trebuie să privească preotul Noua Evanghelizare?

Sinodul Episcopilor a subliniat faptul că noua evanghelizare nu are în vedere o "altă" evanghelizare a lumii creştine, ci mai degrabă reîntoarcerea la Evanghelie şi la VESTEA CEA BUNĂ propovăduită de Biserică. Un pas pe care noi, CA PREOŢI, noi, ca slujitori ai Bisericii, trebuie să-l facem mai întâi pentru a-i conduce la acest obiectiv şi pe cei care ne-au fost încredinţaţi. Şi dincolo de preocuparea conceptuală, părinţii sinodali ne cheamă să reflectăm asupra a ceea ce face ca EVANGHELIZAREA să fie într-adevăr "NOUĂ". Ce trebuie să schimbăm sau să adăugăm noi, ca Biserică, noi, ca preoţi, ca slujitori ai Bisericii, noi, ca martori primari ai acestui mesaj, pentru ca această evanghelizare să fie cu adevărat "nouă"? Noua evanghelizare are în vedere în primul rând o VERIFICARE A CREDINŢEI şi ea a fost propusă în contextul apelului la CONVERTIRE, făcut cu ocazia ANULUI CREDINŢEI.
                                                                                                               
www.pastoratie.ro
          
În acest cadru, pe lângă celelalte activităţii ale Bisericii Sfânta Cruce pentru o Nouă Evanghelizare, Duminica 23 Martie, a avut loc întâlnirea lunară a membrilor Asociaţiei “Oastea Domnului”, zi dedicată şi cinstirii Sfintei Cruci.
Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii, celebrată de către părintele Marinel Mureşan, parohul locaşului de închinare, adresând totodată un cuvânt de bun venit tuturor oaspeţilor din Milano, Padova şi a continuat cu un program spiritual de la ora 12,00 la ora 13,30 şi de la ora 15,00 la ora 16,30, cuprinzând cuvinte de învăţătură, poezii şi cântări religioase specifice fraţilor ostaşi.
Chiar dacă vremea capricioasă nu a permis multora să ajungă la biserică, aceasta totuşi s-a umplut de credincioşi, mulţumindu-i Bunului Dumnezeu.
După hrana spirituală pe care am simţit-o cu toţii şi din care am gustat, a urmat să gustăm şi din preparatele culinare pregătite de către Biserica noastră, gazda acestui minunat eveniment.
Adunarea a reprezentat un prilej de bucurie şi creştere spirituală, de întărire a credinţei în Dumnezeu şi a dragostei faţă de aproapele nostru. Dumnezeu să ne dăruiască harul şi forţa necesară pentru a înfăptui cât mai multe întâlniri de acest gen!
Adrian Jurca

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.