Română | Italiano
AcasăŞtiri201426 Martie: Buna Vestire în Eparhia de Oradea: trei preoţi hirotoniţi şi 18 ...
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: CENTENARUL MARII UNIRI la UDINE. Evenimentul "DINCOLO DE GRATII" 2018 » Titlu: 11003.jpg

Anul: 2018

Eveniment: CENTENARUL MARII UNIRI la UDINE. Evenimentul "DINCOLO DE GRATII" 2018

Titlu: 11003.jpg

Ştiri

Buna Vestire în Eparhia de Oradea: trei preoţi hirotoniţi şi 18 seminarişti înveşmântaţi cu reverenda de către PS Virgil Bercea

Buna Vestire în Eparhia de Oradea: trei preoţi hirotoniţi şi 18 seminarişti înveşmântaţi cu reverenda de către PS Virgil Bercea

Marţi, 25 martie 2014 s-a produs într-adevăr o „bună vestire” în catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea. Un întreg lanţ de evenimente a desăvârşit această zi de sărbătoare.
Sfânta Liturghie a debutat cu un moment foarte emoţionant pentru Seminarul orădean. Nu mai puţin de 18 seminarişti din anul I şi anul II au primit binecuvântarea de a purta reverenda, fiind înveşmântaţi de însuşi Preasfinţitul Virgil. De asemenea, fratele Sebastian Severian Dod, actualmente călugăr la Mănăstirea din Şumal, originar din parohia Ardud, absolvent al Seminarului şi al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Oradea şi absolvent al unui master la Institutul Pontifical Oriental din Roma, a primit treptele lectoratului şi ipodiaconatului.
Solemnitatea Sfintei Liturghii, la care sigur nu întâmplător au concelebrat împreună cu PS Virgil 25 de preoţi, a fost marcată şi de hirotonirea în treapta preoţiei a trei diaconi:
- Ioan Mitre, născut în localitatea Hida, judeţul Sălaj, provenind din parohia „Sfânta Familie” Zalău, în vârstă de 54 de ani, căsătorit şi tată a trei copii, absolvent al Seminarului şi al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Oradea în anul 2013;
- Florentin Costea - Ifrim, 51 de ani, născut în Tulcea, locuind împreună cu soţia şi fiica sa în Mantova - Italia, absolvent al Seminarului din Buzău în 1985 şi licenţiat în Drept;
- Alin Ionuţ Papiţ, 26 de ani, din Marghita, căsătorit şi absolvent al Seminarului din Oradea şi al Masterului în cadrul Facultăţii noastre în 2011.
Pr. Ioan şi Pr. Alin vor primi misiuni în cadrul unor parohii din Eparhia de Oradea, în timp ce Pr. Florentin va sluji comunităţile de români din Italia.
Dincolo de însemnătatea personală, consider că această zi a fost cu adevărat una binecuvântată. La fel cum Sfânta Fecioară a primit o misiune de la Dumnezeu, aşa şi noi am devenit slujitori ai Lui, sub diferite forme.
          
Antoniu Suciu

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.