Română | Italiano
AcasăŞtiri201426 Martie: Hirotonirea întru preoţie a pr. diacon Florentin Ifrim Costea
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: CENTENARUL MARII UNIRI la UDINE. Evenimentul "DINCOLO DE GRATII" 2018 » Titlu: 11011.jpg

Anul: 2018

Eveniment: CENTENARUL MARII UNIRI la UDINE. Evenimentul "DINCOLO DE GRATII" 2018

Titlu: 11011.jpg

Ştiri

Hirotonirea întru preoţie a pr. diacon Florentin Ifrim Costea

Hirotonirea întru preoţie a pr. diacon Florentin Ifrim Costea

Marţi 25 martie cu ocazia sărbătoririi Praznicului Buneivestiri, în catedrala episcopală greco-catolică „Sf. Nicolae” din Oradea, Preasfinţia Sa Dr. Virgil Bercea a ridicat la treapta preoţiei pe diaconul Florentin Ifrim Costea, care până în prezent îşi desfăşura activitatea pastorală ca si diacon în parohiile româneşti greco-catolice din Mantova şi Ostiglia.
La Sf. Liturghie, împreună cu dânsul au fost ridicaţi la treapta preoţiei alţi doi diaconi, 18 noi seminarişti au primit reverenda, iar unui candidat la călugărie pentru Mănăstirea "Sf. Nicolae" din Şumal i s-a făcut tunderea de intrare în mănăstire.
La acest eveniment deosebit pentru comunităţile noastre parohiale din Italia au participat ca reprezentanţi pr. Marian Gheorghe Liviu din Oderzo, pr. Andrei Meseşan din Ostiglia, sub a cărui grijă a activat diaconul Florentin Ifrim până acum, împreună cu pr. prot. Vasile-Alexandru Barbolovici. De asemenea, la acest eveniment a fost prezentă şi doamna Anca Costea, noua preoteasă.
Preasfinţia Sa Virgil Bercea în timpul cuvântului de învăţătură a subliniat faptul că “aceşti candidaţi la preoţie au auzit când Domnul Isus a bătut la poarta inimii lor, chemându-i la această misiune, precum Fecioara Maria a ştiut să răspundă trimisului Domnului, Arhanghelului Gavril care a vestit că Dumnezeu a chemat-o să devină Mama Fiului Său; răspunsul lor la chemarea pe care au primit-o şi dânşii de la Domnul să slujească in Biserica Sa şi pe poporul Său este asemenea acelui "fiat" al Fecioarei Maria”.
Părintele nou hirotonit întru preoţie Florentin Ifrim Costea va activa ca preot misionar în Italia în comunităţile parohiale din Mantova şi Ostilglia şi la misiunile însărcinate de Pr. Protopop din Triveneto, Italia. Întreaga ceremonie a avut o încărcătură spirituală deosebită, atât pentru credincioşii prezenţi în catedrală, cât şi pentru cei peste 20 de preoţi care au concelebrat la Sf. Liturghie Arhierească.
Toţi preoţii noştri români uniţi din Italia, dar în mod cu totul special cei din Triveneto, se bucură nespus de mult de părintele nou hirotonit, asigurându-l de dragostea, rugăciunea şi respectul lor şi dorindu-i totodată să aibă parte de păstorire binecuvântată în mijlocul turmei lui Cristos unde a fost trimis.
P. Vasile Alexandru Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.