Română | Italiano
AcasăŞtiri201431 Martie: Tradiţionalul pelerinaj al greco-catolicilor din Italia la moaştele ...
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Evenimente la începutul anului pastoral » Titlu: 10932.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Evenimente la începutul anului pastoral

Titlu: 10932.jpg

Ştiri

Tradiţionalul pelerinaj al greco-catolicilor din Italia la moaştele Sfântului Anton de Padova

Tradiţionalul pelerinaj al greco-catolicilor din Italia la moaştele Sfântului Anton de Padova

Duminică, 30 martie 2014, credincioşii şi preoţii greco-catolici din parohiile din Italia au participat la tradiţionalul pelerinaj de la Padova. În mijlocul pelerinilor veniţi în acest an la sanctuarul Sfântului Anton, din partea episcopatului Bisericii Române Unite, Greco-Catolice, a fost prezent Preasfinţia Sa Virgil Bercea, Episcopul Eparhiei de Oradea.
Celebrarea Sfintei Liturghii, în Bazilica din Padova a dat o aură de mister şi har cântărilor liturgice bizantine, ce au răsunat mai bine de două ore în sufletele şi cugetele numeroşilor credincioşi români şi italieni deopotrivă, făcându-i să simtă nemărginita iubire a Domnului.
În cuvântul său, Presfinţia Sa Virgil le-a adus aminte credincioşilor români care trăiesc departe de ţară şi de familiile lor că Dumnezeu ne este alături pretutindeni.
La Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de Înaltul Ierarh, au participat peste treizecişicinci de preoţi şi peste o mie de pelerini.
Pentru toţi cei prezenţi a fost pregătită o agapă frăţească, după care s-au întors la casele lor îmbogăţiţi sufleteşte, cu mai multă speranţă, încredinţându-se tot mai mult mijlocirii Sfântului Anton de Padova.
          
ACC

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.