Română | Italiano
AcasăŞtiri201412 Aprilie: Lago di Garda - Exerciţii spirituale pentru membrii Consiliului pastoral din ...
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Concert de colinde şi Ziua Naţională a României în Parohia Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord » Titlu: 11080.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Concert de colinde şi Ziua Naţională a României în Parohia Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord

Titlu: 11080.jpg

Ştiri

Lago di Garda - Exerciţii spirituale pentru membrii Consiliului pastoral din Bologna şi membri ai grupurilor Noii Evanghelizări

Lago di Garda - Exerciţii spirituale pentru membrii Consiliului pastoral din Bologna şi membri ai grupurilor Noii Evanghelizări

La sfârşitul săptămânii trecute, în perioada 4, 5 si 6 aprilie, s-au desfăşurat exerciţiile spirituale la Lago di Garda, la care au participat 40 de persoane: membrii consiliului pastoral al parohiei din Bologna şi membrii comunităţilor Noii Evanghelizări din Imola şi Bologna, coordonate de pr. Aron Coroian şi pr. Marinel Mureşan.
În prima seară, am experimentat cu toţiii 3 minute de întuneric beznă, ca şi simbol al morţii, pentru a ne da seama de întunericul pe care-l produce păcatul în sufletele noastre. După care Sorina Mureşan a prezentat prima cateheză pe această temă.
Sâmbătă dimineaţa, s-a desfăşurat a doua cateheză despre credinţă şi semnele ei in viaţa noastră. Sandu si Dana Sabau au vorbit despre IUBIRE, prim semn al credintei, pornind de la versetul din Ioan 13:34. Al doilea semn al credintei-UNITATEA- a fost prezentat de pr. Aron Coroian si soţia, Camelia, pornind de la versetul din Ioan 17:21. Aceste două porunci ale Mântuitorului le-am considerat absolut necesare in viaţa creştinului dar mai ales în comunităţile noastre, pentru a ajunge la credinţa matură şi a dobândi viaţa eternă.
După prânz, am ieşit cu toţii să vizităm împrejurimile şi am rămas foarte impresionaţi de frumuseţile zonei. Am avut ocazia sa traversam lacul Garda cu vaporul, experienţă unică pentru cei mai mulţi dintre noi.
Spre seară, a treia cateheză a fost prezentata de Alexandra Sabău şi pr. Marinel Muresan, care ne-au vorbit despre credinţa lui Avraam, ca model de credinţă pentru noi toţi. Seara s-a terminat cu un scurt chestionar despre credinţa noastră, la care am meditat fiecare dintre noi.
Duminică dimineaţa, începând cu ora 09,00 am fost cu toţii chemati la Sfânta Spovedanie, după care s-a celebrat Sfanâa Liturghie. După Sfânta Liturghie s-a făcut un tur de experienţă în care ficare dintre partecipanţi şi-au exprimat bucuria de a fi făcut o exprienţă unică.
La sfârşitul acestor 3 zile de rugăciune si meditaţii, în care am simţit prezenţa Spiritului Sfânt, am decis cu toţii să continuăm exerciţiile spirituale, de 2 ori pe an, în timpul celor două mari postului si să formăm noi comunităţi, să ducem vestea cea bună, kerygma, la cât mai multe persoane!
Camelia Fîrtaeş Coroian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.