Română | Italiano
AcasăŞtiri20102 Noiembrie: Parastas pentru Monseniorul Pamfil Carnaţiu
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Triveneto. Întâlnire la început de An Nou bisericesc » Titlu: 10855.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Triveneto. Întâlnire la început de An Nou bisericesc

Titlu: 10855.jpg

Ştiri

Parastas pentru Monseniorul Pamfil Carnaţiu

Parastas pentru Monseniorul Pamfil Carnaţiu

Marţi, 2 noiembrie 2010 s-a celebrat Slujba Parastasului pentru Monseniorul Pamfil Carnaţiu care a murit în 7 septembrie 2009, în urma unui infarct, la vârsta de 90 de ani. Părintele Claudiu Pop, rector al Colegiului Pontifical Pio Romeno, împreună cu un grup de seminarişti şi de călugăriţe s-au unit în rugăciune la mormântul celui care a servit Biserica Greco-Catolică în mare parte în perioada comunistă.
Mons. Carnaţiu a fost cel care a iniţiat emisiunile programului în limba română de la Radio Vatican şi primul responsabil al redacţiei române.
Născut la 17 octombrie 1919 în localitatea Cisteiu de Mureş, jud. Alba, în Arhieparhia Greco-Catolică de Făgăraş şi Alba Iulia, Mons. Carnaţiu şi-a terminat studiile teologice în timpul războiului, fiind alumn al Colegiului Pontifical Pio Romeno. A fost hirotonit preot la 25 martie 1945. Instaurarea regimului comunist în ţara noastră, persecuţiile şi suprimarea Bisericii Greco-Catolice l-au făcut să rămână în „lumea liberă” dincoace de „Cortina de Fier”. A făcut mult bine românilor care reuşeau să scape de dictatura din ţară şi care emigrau în diferite ţări din Occident. Pe plan cultural, a colaborat cu studii şi articole la revista „Bună Vestire”, publicaţie de zidire creştină, care apărea la Roma.
Domnul să-i primească jertfa vieţii sale şi să îl odihnească cu cei drepţi ai Săi.
Pr. Anton Cioba

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.