Română | Italiano
AcasăŞtiri201422 Aprilie: Udine. Învierea Domnului - Sf. Paşti 2014
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Concert de colinde şi Ziua Naţională a României în Parohia Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord » Titlu: 11080.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Concert de colinde şi Ziua Naţională a României în Parohia Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord

Titlu: 11080.jpg

Ştiri

Udine. Învierea Domnului - Sf. Paşti 2014

Udine. Învierea Domnului - Sf. Paşti 2014

Sărbătoarea Învierii Domnului a fost un moment de har deosebit pentru credincioşii veniţi la Sfintele Slujbe în Noaptea de Paşti la Biserica San Cristoforo din Udine, la Misiunea Română care din 2002 se îngrijeşte de viaţa spirituală a românilor din Friuli -Venezia Giulia.
Utrenia Învierii a început la ora 22.00 pentru a da posibilitatea şi familiilor cu copii mai mici să fie prezenţi, cel puţin la prima parte, în care emoţionantă şi emblematică este trecerea de la întuneric la lumină prin întreita chemare "Veniţi de luaţi lumină" de la Altar, simbolizând Lumina care este Hristos Domnul Înviat şi glorificat.
Credincioşii au participat frumos, înconjurând biserica San Cristoforo din centrul oraşului, devenimd totodată o mărturie deosebită chiar procesiunea cu lumânările aprinse faţă de mulţi oameni care stăteau la baruri în Noaptea de Înviere, într-un oraş cu o mentalitate care parcă pe an ce trece devine tot mai puţin creştină. Anul acesat data Paştilor după calendarul Iulian şi cel Gregorian a picat împreună.
Hristos a înviat, troparul Învierii s-a cântat de toţi de nenumărate ori, trezind în sufletele noastre iubirea lui Dumnezeu.
O Colindă de Crăciun şi Troparul Învierii sunt cele două cântări pe care orice român le intonează, chiar daca nu cântă niciodată pe parcursul anului. Este sufletul cel care pune în mişcare corzile vocale şi comuniunea cu ceilalţi de sfânta Înviere.
Să avem sănătate şi bucurie, să ne pregătim frumos şi pentru anii viitori.
p. Ioan Marginean-Cocis

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.