Română | Italiano
AcasăŞtiri201010 Noiembrie: Colectă extraordinară în biserici în favoarea persoanelor lovite de ...
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Celebrăm Centenarul Marii Uniri, cinstim valorile României » Titlu: 11013.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Celebrăm Centenarul Marii Uniri, cinstim valorile României

Titlu: 11013.jpg

Ştiri

Colectă extraordinară în biserici în favoarea persoanelor lovite de inundaţii în provincia de Vicenza

Colectă extraordinară în biserici în favoarea persoanelor lovite de inundaţii în provincia de Vicenza

"Duminica 14 noiembrie în toate parohiile din dieceza de Vicenza va face o colectă în bani în favoarea parohiilor, familiilor şi a altor realităţi ecleziale şi civile afectate de inundaţiile din 1 noiembrie”: a dezvăluit aseară vicarul general al diecezei mons. Lodovico Furian.
Decizia acestei colecte extraordinare este un răspuns practic la apelul de luni seară a episcopului Nosiglia. "Acest gest de solidaritate dorit de episcopul Cesare - continuă Mons. Furian - noi îl vom îndeplini în duminica despărţirii sale de episcopie (pentru credincioşii care nu au auzit, episcopul Cesare Nosiglia a fost promovat, la 23 octombrie 2010, în funcţia de arhiepiscop de Torino), ca un semn plăcut acestuia şi sigil al preocupării sale constante pentru cei nevoiaşi din zona noastră".
Între timp, în multe parohii, solidaritatea s-a activat deja prin nenumărate acte de generozitate şi apropiere care i-a văzut implicaţi pe cercetaşi, animatori parohiali şi mulţi voluntari, alături de oamenii de la protecţia civilă şi „alpinişti”, precum şi alte entităţi implicate în ajutorare.
Episcopul invită comunitatea de credincioşi să-şi intensifice „rugăciunea către Domnul şi „Fecioara de Monte Berico”, deoarece nimănui să nu-i lipsească curajul şi voinţa de ajutorare".
Sumele colectate pe 14 noiembrie vor constitui un fond de solidaritate gestionat de un comitet prezidat de Vicarul General în colaborare cu Caritas-ul diecezan care-i va informa din timp, pe cei interesaţi, cu privire la alocarea de ajutor.
Eventuale donaţii se pot face şi direct la Caritas, precizând "alluvione novembre 2010", sau prin transfer bancar:
pe contul nr. 13824362 deschis pe numele "Diocesi di Vicenza-Caritas" C.P. 833 Vicenza;
pe contul deschis pe numele “Diocesi di Vicenza-Caritas” la Banca Popolare Etica - filiala Vicenza, EU IBAN IT53 I050 1811 8000 0000 0117 100.
Pr. Raimondo Salanschi

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.