Română | Italiano
AcasăŞtiri20145 Mai: Comunitatea greco-catolică din Padova la sanctuarul Maicii Milostivirii de la ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11669.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11669.jpg

Ştiri

Comunitatea greco-catolică din Padova la sanctuarul Maicii Milostivirii de la Terassa Padovana

Comunitatea greco-catolică din Padova la sanctuarul Maicii Milostivirii de la Terassa Padovana

Întrucât a început luna Mai, dedicată într-un mod special Maicii Domnului, duminică 4 mai 2014, comunitatea românească greco-catolică din Padova a inaugurat o serie pelerinaje duminicale în diferite sanctuare mariane din dieceza de Padova.
La această dată, după terminarea Sf. Liturghii la Padova, un grup de credincioşi s-a deplasat, în localitatea Terassa Padovana la sanctuarul Maicii Milostivirii. Am fost întâmpinaţi călduros de către parohul pr. Romolo Morello, care ne-a relatat istoria bisericii. Aici, Fecioara Maria i-a apărut în sec. al XV-lea unui băieţel surdo-mut, în timp ce acesta păştea o turmă de porci: l-a vindecat, dându-i auzul şi graiul, iar primele cuvinte rostite de către copil i-au fost adresate Maicii Cereşti: „Cine eşti Tu?” Maica Domnului l-a trimis pe micul privilegiat la tatăl său şi la preotul paroh, pentru a le transmite că doreşte să fie ridicată acolo o biserică închinată Ei. Acest lucru a fost realizat în timp, astfel că pelerinii care îşi îndreaptă paşii spre Terassa Padovana pot să-şi înalţe rugile lor într-o biserică minunată şi să se reculeagă. Pe locul exact al apariţiei există şi azi o coloană dominată de statuia Maicii Sfinte a Milostivirii.
După cuvântul pr. Romolo, grupul a oficiat rugăciunea Paraclisului. Apoi, îndrumaţi de preoţii noştri, ne-am depus în tăcere la picioarele altarului Maicii Sfinte a Milostivirii intenţiile sufleteşti, trecând fiecare pe sub icoana făcătoare de minuni a Mariei care, cu mâna ridicată spre Cer, părea să ne amintească direcţia în care ne vrea şi spre care ne conduce.
A urmat prânzul în aer liber. Ne-am bucurat de prezenţa d-lui Valentino, un tânăr albanez custode al sanctuarului, care ne-a întreţinut cu crâmpeie din istoria naţiunii sale.
Acest pelerinaj a constituit un adevărat moment de reculegere spirituală, a umplut sufletele noastre de pace, în acest loc drag Fecioarei Preacurate. Mulţumim, în numele întregii comunităţi, Maicii Sfinte a Milostivirii, parohului pr. Romolo şi custodelui Valentino, precum şi preoţilor noştri pentru realizarea acestei iniţiative.
Florica Filimon

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.