Română | Italiano
AcasăŞtiri201421 Mai: Pelerinaj la mănăstirea ”Madonna del Monte” - Cesena
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11636.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11636.jpg

Ştiri

Pelerinaj la mănăstirea ”Madonna del Monte” - Cesena

Pelerinaj la mănăstirea  ”Madonna del Monte” - Cesena

Duminică 18 mai, parohia ”Buna Vestire” din Cesena a fost în pelerinaj la mănăstirea ”Madonna del Monte” organizat în fiecare an de ”Migrantes” Cesena cu participarea emigranţilor. Mănăstirea benedictină construită între 1001-1027 se situează pe una din cele 7 coline ale oraşului Cesena. Am urcat muntele în cântări şi rugăciuni adresate Maicii Domnului, cerându-i mijlocirea şi ocrotirea lumii întregi.
          Sfânta Liturghie în ritul latin a fost prezidată de don Silvano Ridolfi – director ”Migrantes” al Diocesei de Cesena-Sarsina împreună cu pr. paroh Mihai David şi un diacon. Am binecuvântat pâinea – anafora, am contribuit cu citirea Apostolului şi la rugăciunea enoriaşilor cu intenţia unităţii tuturor creştinilor, cu cântări, pricesne şi troparul Învierii. La sfârşitul Sfintei Liturghii am participat la o agapă creştină.
          Pentru parohia noastră, ca şi pentru toţi pelerinii, în această perioadă liturgică-pascală, a fost o ocazie de meditaţie asupra semnificaţiei muntelui în Sfânta Scriptură, ştiind că cele mai importante evenimente din viaţa lui Isus s-au desfăşurat pe munte. Şi noi suntem trimişi de Mântuitorul în lume (Cesena şi împrejurimi) precum a făcut-o cu ucenicii după Învierea Sa, cu certitudinea în suflete: ”Eu sunt cu voi până la sfârşitul veacului”, pentru a dărui Lumina primită în noaptea de Înviere tuturor semenilor noştri.
”Madonna del Monte” roagă-te pentru noi!
Pr. Mihai David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.