Română | Italiano
AcasăŞtiri201429 Mai: Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul naturii
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11607.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11607.jpg

Ştiri

Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul naturii

Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul naturii

Parohiile ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Forli şi ”Buna Vestire” din Cesena au ieşit, ca în fiecare an, la iarbă verde, duminică 25 mai 2014, la Portico di Romagna (FC) localitate situată la o altitudine de 400 m.
Acest urcuş pe munte pentru săvârşirea Sfântei Liturghii în mijlocul naturii ne-a ajutat să ne simţim mai aproape de Dumnezeu, contemplând frumuseţea creaţiei.
Troparul Învierii a răsunat prin poiană la casele din împrejurimi, ajungând, asemeni chemării clopotelor, la o româncă ce lucrează ca îngrijitoare la o familie din vecinătate. Cu emoţie ne-a mărturisit: ”De doi ani nu am mai auzit troparul Învierii!...” Cu evlavie a participat, alături de enoriaşii celor două parohii, la Sfânta Liturghie.
Apoi a avut loc o agapă creştinească cu grătare şi mici preparaţi şi oferiţi de voluntarii Asociaţiei Românilor ”Hora” Onlus Forli-Cesena. Am avut plăcerea să ni se alăture şi o familie de italieni atrasă de voia bună, curioşi să vadă cum ne veselim noi românii.
La lăsarea serii, ne-am întors la locuinţele noastre, mulţumind bunului Dumnezeu pentru această binecuvântată zi care ne-a alinat dorul de casă, întărindu-ne în credinţă şi astfel, viaţa noastră a căpătat o nouă lumină în Duminica Orbului.
Mulţumim lui Dumnezeu pentru darurile primite în această duminică şi astfel, transformaţi, vom întâmpina cu multă bucurie marea sărbătoare a Înălţării Domnului nostru Isus Hristos şi a Pogorârii Sfântului Spirit care ne va da puterea de a iubi.
Pr. Mihai David

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.