Română | Italiano
AcasăŞtiri20144 Iunie: Taina Sfântului Maslu în Parohia Flaminia-Roma Nord
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa » Titlu: 11589.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa

Titlu: 11589.jpg

Ştiri

Taina Sfântului Maslu în Parohia Flaminia-Roma Nord

Taina Sfântului Maslu în Parohia Flaminia-Roma Nord

În binecuvântata zi de Duminică, în Capela din Via Flaminia credincioşii din Parohia românească Flaminia Roma-Nord, părintele paroh Serafim Iulian Vescan a invitat pe alţi preoţi din zonă la slujirea sfintei Taine a Maslului. La ora 10,00 părintele Serafim a început Sfânta Liturghie împreună cu pr. Vasile Orghici, pr. Gheorghe Cristescu şi pr. Alin Bolduţ. Doi dintre preoţii prezenţi se pun la dispoziţia credincioşilor pentru Taina Mărturisirii sau Spovedaniei, iar cântul liturgic este intonat de către Andrei Roman şi Daniel Achim, studenţi teologi de la Colegiul Pio Romeno.
În fiecare primă Duminică a lunii pr. Serafim slujeşte Sfânta Taină a Maslului pentru numeroasele cereri ale credincioşilor, dar şi din proprie convingere, datorită eficienţei acestei Taine sfinte asupra credincioşilor.
Impresionantă a fost puterea slujirii Tainei sfântului Maslu pe 12 februarie, care se repetă în fiecare an în cadrul Bisericii Universale, la sărbătoarea Sfântei Fecioare de Lourdes, ca o dovadă că bisericile au în comun Taina Maslului cu rugăciunea puternică de exorcizare şi de vindecare, drept încununare a multor rugăciuni preoţii dau binecuvântarea la sfârşitul slujbei, făcând semnul sfintei Cruci, ung cu undelemn sfinţit frunţile credincioşilor care se apropie şi participă cu mare credinţă şi aleasă evlavie.
(Sinteză dintr-un articol mai pe larg al d.nei Simona Pop)
Redacţia/La redazione

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.