Română | Italiano
AcasăŞtiri20149 Iunie: Pelerinajul migranţilor la Bazilica Sfântului Anton din Padova
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11683.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11683.jpg

Ştiri

Pelerinajul migranţilor la Bazilica Sfântului Anton din Padova

Pelerinajul migranţilor la Bazilica Sfântului Anton din Padova

În dimineaţa de ieri la Sf. Liturghie de la ora 11 Bazilica a fost plină,- aproximativ o mie de credincioşi - celebrată de Ministrul Provincial padre Giovanni Voltan, însufleţită de către Capela Muzicală a Sfântului dirijată de maestrul Valerio Casarin.
Mai mult de două mii de perosane prezente la slujba de la ora 12.15 după tradiţie dedicată emigranţilor. "Padovani de adopţie" din diferite părţi ale Europei şi a lumii au umplut sanctuarul fiind părtaşi la sfânta Liturghie şi au aşteptat răbdători la cozile lungi ce s-au format pentru a ajunge atât la mormăntul Sfântului, cât şi la trecerea prin faţa Moaştelor din Capela unde sunt păstrate.
Un Pelerinaj foarte aglomerat care s-a încununat prin celebrarea Sfintei Liturghii Euharistice de către Rectorul Bazilicii, padre Enzo Poiana, împreunăslujitor fiind don Elia Ferro, responsabil cu Pastorala Migrantes, alţi numeroşi preoţi dintre care amintim: afriani francofoni şi anglofoni, croaţi, filipinezi, indieni, latino-americani, polonezi, români greco-cattolici şi romano-catolici, ucraineeni greco-catolici, sri-lankezi.
"Ne aflăm astăzi aici în Bazilică - a afirmat don Elia Ferro - pentru a trăi un moment important de comuniune cu cele 14 comunităţi de emigranţi care se află în Dieceza d ePadova şi care se adună din întreaga lume - Europa de Est, Africa, Ameica Latină, India -, în numele Sfântului Antond e Padova pentru a se ruga şi a sta împreună. Anton de Padova este Anton din Lisabona şi acesta este sanctuarul său şi pentru noi toţi simbol al primirii. Această slujbă, la Praznicul Cincizecimii (Rusaliilor) este un moment însemnat de "Biserică cu adevărat "Catolică", adică universală.
Această slujbă importantă este strâns legată, în mod ideal vorbind, de slujba de sâmbătă 7 iunie, dedicată pelerinilor din Bosnia-Hertegovina, pelerinajului croaţilor care au participat la Sfânta liturghie în limba croată, pelerinajului protughezilor la Penitenzieria şi slujbei dedicate Armenilor - tot ieri la ora 18.00 - în "Scoletta di San Giorgio", responsabil părintele Boghos Levon Zekiyan, numit Arhiepiscop de către papa Francesco, chiar luna trecută pe 20 mai. "Administrator Apostolic sede plena" la Istambul, anticul Constantinopol. Zekiyan, profesor de limba armenă la Veneţia, exponent de marcă a comunităţii istorice mechitariste de pe insula "San Lazzaro", este din 1993 "încardinat" în cadrul Patriarhatului de Veneţia de care depinde şi de ani mulţi slujeşte în ritul armean la Bazilica antoniană din Padova.
[…]
Traducere în limba română de p. Ioan Mărginean-Cociş
http://www.padova24ore.it

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.