Română | Italiano
AcasăŞtiri20149 Iunie: Prima Împărtaşanie solemnă a patru copii din parohia greco-catolică din ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11676.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11676.jpg

Ştiri

Prima Împărtaşanie solemnă a patru copii din parohia greco-catolică din Imola

Prima Împărtaşanie solemnă a patru copii din parohia greco-catolică din Imola

De sărbătoarea Coborârii Sfântului Spirit, 4 copii au făcut în parohia din Imola, în faţa unei biserici pline de credinciosi, prima lor Împărtăsanie Solemnă.
Andreea Cismaru, Mark Catrinet, Cătălin Miholca şi Alexabdru Scarlii sunt copii care la sfârşitul perioadei de pregătire religioasă făcute împreună cu pr. Tiberiu Sirbu, au fost examinaţi şi care apoi au fost admişi să facă în ziua Rusaliilor, Prima Impărtăşanie.
Biserica a fost frumos pregătită şi ornată pentru un asemenea eveniment important, iar credincioşii parohiei au venit numeroşi să participe la Liturghia din sărbătoarea Rusaliilor.
Această liturghie a fost prezidată de pr. Ioan Pop, coordinatorul national al pastoralei pentru greco-catolicii din Italia, concelebrată împreună cu pr. Tiberiu Sirbu, parohul de la Imola.
La predică, pr. Tiberiu le-a vorbit copiilor despre importanţa mentinerii legăturii cu Isus si a participării la liturghia duminicală, îndemnându-i
să continue munca de crestere spirituală depusă până în acest moment. Apoi pr. Ioan s-a adresat tuturor credincioşilor vorbind despre sărbătoarea Rusaliilor şi despre persoana Spiritului Sfânt.
Emotionant a fost pentru copii momentul în care au făcut Împărtăsania: cu emotie, dar totodată şi cu bucurie au primit Trupul şi Sângele lui Isus, tinând în mînă o lumânare aprinsă. Au fost urmati la Sf. Impărtăşanie de părinţi şi de alţi credincioşi din parohie.
La sfârsitul Liturghiei, copii au primit un mic cadou care să le reamintească de acest important moment din viaţa lor şi au exprimat bucuria acelui moment prin câteva strofe ale unor poezii religioase, recitate cu emotie in glas, dar si cu credinţă şi recunoştinţă.
Ca rugăciuni de final cei 4 copii au recitat Tatăl nostru si Născătoare de Dumnezeu, mulţumind lui Dumnezeu pentru toate darurile si binecuvântările primite.
Pr. Tiberiu a invitat apoi pe toti credinciosii să participe la o agapă frătească pregătită de câteva familii din parohie, unde s-a consumat mâncare specific românească. Cei prezenti au putut discuta apoi cu pr. Ioan anumite lucruri despre activitătile ce se desfăsoară la parohia din Imola.
La plecare, pr. Ioan a multumit credindioşilor din Imola pentru primirea de care a avut parte in această parohie unde s-a aflat în vizită pastorală pentru 2 zile.
Pr. Tiberiu Sîrbu

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.