Română | Italiano
AcasăŞtiri201423 Iunie: Pelerinajul comunităţii din Vicenza la Milano
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11620.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11620.jpg

Ştiri

Pelerinajul comunităţii din Vicenza la Milano

Pelerinajul comunităţii din Vicenza la Milano

Duminică, 22 iunie 2014, un grup de 54 de credincioşi din comunitatea greco-catolică din Vicenţa, în frunte cu Părintele Raimondo Salanschi şi cu preoteasa Monica, au efectuat un pelerinaj la Milano.
Enoriaşii, întruniţi dis de dimineaţă în faţa parohiei Araceli, au pornit la orele 7.00 spre oraşul Sfântului Ambrozie.
La sosire grupul a fost întâmpinat de ghidul Ovidiu Lazăr din Oradea, student la Facultatea de Muzică şi Artă din Milano, care i-a însoţit pe întreaga durată a şederii la Milano.
Ziua a început cu vizitarea Domului, a teraselor şi al muzeului, urmată apoi de parcurgerea Galeriilor „Vittorio Emanuele II” şi vizitarea faimoasei Scale.
S-a continuat, apoi, cu prânzul într-un Restaurant din apropierea Gării „Centrale” şi, după masă, cu vizitarea Castelului „Sforzesco” şi a Bazilicii Sf. Ambrozie, una dintre cele mai vechi biserici din Milano, datând din perioada paleo-creştină şi medievală (construită între anii 379 şi 386), care adăposteşte sfintele moaşte ale ierarhului cu acelaşi nume.
Aici, credincioşii „vicentini” au fost întâmpinaţi cu mare căldură de Pr. Robert Romulus Popa, parohul comunităţii româneşti din Milano. Pr. Robert a descris pelerinilor istoria acestei biserici, însoţindu-i în cripta bazilicii, unde aceştia au avut ocazia să se închine la moaştele marelui sfânt milanez.
Pentru grupul de credincioşi din Vicenţa pelerinajul la Milano a reprezentat nu numai o frumoasă călătorie, ci şi un memorabil moment catehetic făcut de slujitorii bisericii.
Consiliul Pastoral Parohia Vicenza / Consiglio Pastorale Parrocchia di Vicenza

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.