Română | Italiano
AcasăŞtiri20147 Septembrie: Udine, MRU San Cristoforo: Binecuvântarea elevilor, copiilor preşcolari şi ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11687.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11687.jpg

Ştiri

Udine, MRU San Cristoforo: Binecuvântarea elevilor, copiilor preşcolari şi profesorilor

Udine, MRU San Cristoforo: Binecuvântarea elevilor, copiilor preşcolari şi profesorilor

Duminică 7 Septembrie 2014 la Misiunea Română Unită cu Roma „San Cristoforo” din Udine a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii evenimentul Binecuvântării elevilor, copiilor şi profesorilor la începutul noului an şcolar 2014/2015.
Anul acesta copiii au fost condusi cu grija si atentie spre a înţelege importanta Cuvântului lui Dumnezeu în viaţa lor, pe parcursul anului şcolar, nevoia atenţiei, bucuria meditatiei şi a înţelepciunii divine potrivită vârstei lor fragede.
Din partea noastră, a adulţilor, este mare nevoie sa fie feriţi de tot ceea ce le daunează sufleteşte, trupeşte şi la nivelul minţii. Trăim într-o lume în care este mare nevoie să transmitem valorile nepieritoare şi acest lucru se face începând din vremurile copilariei. Libertatea nu este a face ceea ce se vrea, chiar daca acest lucru ar fi posibil, ci libertatea este a face binele, a face ceea ce trebuie spre realizarea "Binelui".
Sămânţa nu se vede când o punem sub pământ, dar în condiţii prielnice, iese la suprafaţa şi dă rod spre binele care numai se spera la început.
Copiii au fost binecuvântaţi cu sfânta Evanghelie, deasupra capului fiucărui copil s-a rostit rugăciunea de binecuvântare treimică, apoi ungerea cu undelemnul bucuriei de la Ierusalim şi stropirea cu apă sfinţită, Agheazma mare de la Bobotează. După sărutarea Sf. Evanghelii şi a Sf. Cruci s-au întors la locurile lor cu sufletele pline de bucurie, încâlzindu-ne şi sufletele noastre prin zâmbetele şi emoţiile vizibile pe feţele lor minunate.
Tuturor copiilor din comunitatea noastră parohială la biserica San Cristoforo din centrul oraşului Udine, le dorim un an nou şcolar binecuvântat, plin de rezultate bune şi să fie însoţiţi de îngerul lor păzitor în fiecare clipă a vieţii lor.
În ajunul Sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, preasfântă Fecioară, roagă-te pentru copiii noştrii să crească bine spre a fi bineplacuţi lui Dumnezeu şi Domnului nostru Iisus Hristos.
Pe noi parinţii, ajută-ne Doamne să fim instrumente vrednice ale acţiunii Spiritului Sfânt.
Mulţumesc tuturor părinţilor, copiilor şi credincioşilor care s-au implicat pentru acest prim eveniment al noului an bisericesc început la 1 septembrie.
p. Ioan Marginean-Cocis

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.