Română | Italiano
AcasăŞtiri20149 Septembrie: Pelerinaj diecezan la Fecioara de la Castelmonte
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11718.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11718.jpg

Ştiri

Pelerinaj diecezan la Fecioara de la Castelmonte

Pelerinaj diecezan la Fecioara de la Castelmonte

Luni 8 Septembrie s-a reînnoit prezenţa unui grup de pelerini români – de la Misiunea Română Unită cu Roma „San Cristoforo” din Udine – la pelerinajul diecezan la Fecioara de la Castelmonte.
Arhiepiscopul de Udine, mons. Andrea Bruno Mazzocato, doreşte continuarea unui semn concret de comuniune, invitându-i şi pe credincioşii emigranţi prezenţi în dieceză, care provin din diverse biserici catolice surori, cu diferite tradiţii, rituri sau cu diverse culturi, să ia parte la Sfânta Liturghie arhierească în piaţa sanctuarului după aproximativ două ore de urcat pe jos.
Câţiva români au cântat la momentul împărtăşaniei un cântec în limba română: “Pentru Tine Doamne”.
Părintele Ioan, preotul responsabil al Misiunii Române Unite cu Roma “San Cristoforo” din Friuli la Udine, cu alti preoţi ai comunităţilor de emigranţi, a concelebrat cu Arhiepiscopul şi numeroşii preoţi diecezani.
Arhiepiscopul de Udine, a amintit memorabilele versuri prin care Dante, în celebrul Canto in onore alla Vergine, comentează naşterea feciorelnică a Mariei: “În pântecele tău feciorelnic s-a reaprins iubirea”. :Maria devine chivotul viu al Iubirii lui Dumnezeu adus în ea de la Spiritul Sfânt şi această iubire se numeşte Iisus care în inima sa de om păstra iubirea ce-l uneşte cu Dumnezeu Tatăl şi toată compasiunea Tatălui faţă de oameni şi pentru trista lor conşiţie de păcătoşi – a explicat Păstorul Bisericii udineze -. Prin pur har ea a devenit chivotul Iubirii şi totodată izvorul Iubirii, deoarece cu trupul şi cu sufletul îl va darui pe Iisus oamenilor din clipa naşterii sale până în momentul participării la dăruirea supremă de Sine pe care El o va face pe Cruce.”
Mulţumim lui Dumnezeu, Bisericii din Udine în persoana Arhiepiscopului Andrea Bruno, credincioşilor şi preoţilor, pentru călduroasa primire din acest an la Sanctuarul marian de la Castelmonte.
Calea pelerinajului pe jos face trimitere la calea vieţii, ţinâd sus privirea spre ţintă, care este Dumnezeu, prin truda fizică se doreşte purificarea sufletului, întărindu-l cu ajutorul virtuţilor şi a rugăciunii.
p. Ioan Marginean-Cocis

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.