Română | Italiano
AcasăŞtiri201417 Septembrie: Prima Sfântă şi Dumnezeiască Liturghie celebrată de Pr Valentin Nelu Marcu ...
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Celebrăm Centenarul Marii Uniri, cinstim valorile României » Titlu: 11020.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Celebrăm Centenarul Marii Uniri, cinstim valorile României

Titlu: 11020.jpg

Ştiri

Prima Sfântă şi Dumnezeiască Liturghie celebrată de Pr Valentin Nelu Marcu în Parohia Flaminia – Euclide – Roma Nord

Prima Sfântă şi Dumnezeiască Liturghie celebrată de Pr Valentin Nelu Marcu în Parohia Flaminia – Euclide – Roma Nord

Duminică 14 septembrie, praznicul Înălţării Sfintei Cruci a fost prilej de mare bucurie pentru întreaga comunitate de credincioşi din parohia Flaminia – Euclide – Roma Nord, fiindcă Părintele Valentin Nelu Marcu a celebrat prima sa Sfântă Liturghie.
Bucuria credincioşilor a fost cu atât mai mare deoarece Părintele Valentin în timpul studiilor sale la Roma s-a implicat activ în viaţa spirituală a comunităţii ajutând la celebrarea Sfintei Liturghii, la cateheză şi însoţindu-i de multe ori în pelerinajele organizate de Părintele Serafim Vescan, responsabilul acestei comunităţi.
Credincioşii i-au fost alături în rugăciune Părintelui Valentin chiar şi în ziua de 8 septembrie (sărbătoarea „Naşterii Maicii Domnului”) atunci când la Scăiuş însoţit fiind la altar de către Părintele Serafim, păstorul lor, şi de către Părintele Gabriel Buboi (Rectorul Colegiului „Pio Romeno” din Roma) a fost hirotonit preot de către Preasfinţia Sa Alexandru Mesian, Episcopul greco-catolic de Lugoj.
Parintele Valentin inaite de preotie si-a exprimat dorita catre parintele Serafim ca vrea sa faca parte din comunitatea preotilor din regiunea Lazio ,si dorinta lui parintele Serafim a expus-o parintelui POP IOAN, A. ,cordonator national in Italia care apoi sa concretizat cu succes.
Moment emoţionant şi plin de har atât pentru Părintele Valentin cât şi pentru credincioşii care l-au văzut crescând spiritual şi uman pe cel care acum se află la altar.
În predică tânărul preot a vorbit despre crucea pe care trebuie să o purtăm cu bucurie zi de zi… chiar dacă suferinţele şi greutăţile ne apasă. Crucea nu o purtăm singuri ci împreună cu Isus, la fel şi noi suntem chemaţi să devenim adevăraţi „Cirenieni” ajutându-i pe fraţii noştri să-şi ducă crucea pe drumul spre mântuire.
Şi Părintele Rector Gabriel Buboi a ţinut să reafirme puterea Crucii în viaţa credincioşilor şi a subliniat faptul că nu trebuie să tăiem din ea pentru că Bunul Dumnezeu ne-a dat-o astfel încât să o putem purta.
În cuvântul de salut Părintele Serafim a mulţumit Părintelui Rector Gabriel Buboi pentru cuvântul de învăţătură; teologilor care l-au însoţit şi au cântat la Sfânta Liturghie, şi nu în ultimul rând, a mulţumit tânărului Preot Valentin Nelu Marcu pentru bucuria făcută comunităţii. Părintele Serafim l-a invitat pe Părintele Valentin să mai vină în această mare familie a credincioşilor din parohia Flaminia – Euclide – Roma Nord.
La final Părintele Valentin a împărtăşit harurile primite la hirotonire tuturor celor prezenţi, dăruindu-le alături de doamna preoteasă Carmen Marcu o iconiţă care reproduce icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Scăiuş.
Maicii Sfinte, care a fost la picioarele Crucii, îl încredinţă şi noi pe Părintele Valentin Nelu Marcu care să fie mereu un preot bun a lui Hristos şi dedicat ajutorării fraţilor şi surorilor care se află pe drumul spre mântuirea sufletului.
„Crucii Tale ne închină Hristoase şi Sfântă Învierea Ta o lăudă şi o mărim”.
Zamfir Ioan Rusu

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.