Română | Italiano
AcasăŞtiri201418 Septembrie: Hram si Sf. Maslu la Parohia din Ostiglia
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11643.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11643.jpg

Ştiri

Hram si Sf. Maslu la Parohia din Ostiglia

Hram si Sf. Maslu la Parohia din Ostiglia

La Parohia românească din Ostiglia începutul anului bisericesc a fost marcat prin două zile intense de rugăciuni, binecuvântări, sfinte slujbe şi un pelerinaj închinat Maicii Domnului.
Sărbătoarea a început sâmbătă 13 septembrie cu săvârşirea sfintei Taine a Maslului pentru bolile şi suferinţele credincioşilor. Am avut o bucurie deosebită să-l avem în mijlocul nostru pe noul Protopop de Milano, pr. Robert Romulus Popa care a aderesat un salut de suflet credincioşilor, cerându-le să fie uniţi în cuvânt şi faptă.
Duminică 14 Septembrie 2014 in prezenţa unui numar însemnat de credincioşi s-a săvirşit Sf. Liturghie şi pelerinajul la Mănăstirea “Madonna della Comuna” cu Icoana Făcătoare de Minuni asemenea celei de la Manastirea Nicula din judeţul Cluj.
În pelerinajul nostru ne-am rugat prin cântări adresate Maicii Domnului şi am meditat la “Calea crucii” având-o pe Maica Domnului ca model de urmat.
Încheierea acestor două zile s-a făcut prin agapa frăţească pregătită cu mult drag de doamnele din parohia noastra.
În acest an am avut bucuria de a-i avea în mijlocul nostru pe preacucernicii preoţi: Pr. Viorel Fleştea, Parohul comunitatii din Crema, Pr. Ioan Feher - preot misionar şi Pr. Aron Coroian Parohul comunităţii din Mirandola.
Multumim Maicii Domnului pentru binecuvântarile revărsate peste noi în aceste zile de sărbătoare!
Pr. Andrei Meseşan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.