Română | Italiano
AcasăŞtiri201412 Octombrie: Parohia Flaminia Euclide Roma-Nord şi Misiunea populară în Parohia italiană
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11568.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11568.jpg

Ştiri

Parohia Flaminia Euclide Roma-Nord şi Misiunea populară în Parohia italiană

Parohia Flaminia Euclide Roma-Nord şi Misiunea populară în Parohia italiană

Din 25 Septembrie până în 5 Octombrie 2014, în cadrul Parohiei "San Valentino", la "Villaggio Olimpico" s-au adunat 13 seminarişti italieni din Seminarul Major Roman, pentru activităţi misionare pentru credincioşii parohiei. Comunitatea românească a fost foarte activă, primindu-i pe seminarişti, care erau împreună cu vice-rectorul don Daniele Salera.
În această perioadă, seminariştii au desfăşurat activităţi misionare în şcoli, spitale, cămine pentru bătrâni, centre de ascultare pentru persoanele nevoiaşe, cu predicare şi acţiuni de caritate adresate şi cetăţenilor de rând, cu obiectivul de a le face cunoscută o lume pe care într-o zi o vor întâlni în postura de preoţi.
În acest timp, pe lângă activităţile cu specific religios, seminariştii au luat parte şi la unele activităţi de agrement, meciuri de fotbal între grupuri de seminarişti şi de alte naţionalităţi, precum România şi Paraguay, precum şi tineri italieni din parohie, jucânt în total trei meciuri, la care a luat parte şi pr. Gabriel Buboi, REctorul Collegiului Pio Romeno.
Pe 1 octombrie s-a celebrat Sf. Liturghie la care, alături de comunitate, a fost părtaş şi episcopul Mons. Guerino Di Tora. După slujba religioasă, comunicatea românească ha oferit o prăjitură tradiţională.
În zilele de 25 septembrie şi 3 octombrie, Comunitatea românească a pregătit un prânz cu mâncăruri tradiţionale, foarte apreciate de cei prezenţi.
În seara de 3 octombrie a avut loc meciul final, iar pe 4 octombrie a avut loc premierea, cu o frumoasă cupă simbolică, oferită seminariştilor români, căştigătorilor turneului, consemnată acestora de către don Mautizio Modugno, Paroh al Parohiei San Valentino.
În serile în care s-au desfăşurat meciurile de fotbal, toţi jucătorii care au participat la joc au primit o cină, oferită din partea Comunităţii greco-catolice.
La finalul ceremoniei de premiere, parohul don Maurizio Modugno, a mulţumit tuturor pentru participare şi în mod deosebit membrilor Comunităţii române care prin prezenţa lor sunt un exemplu pozitiv de coeziune socială şi comunitară a spiritului religios.
Padre Serafim Vescan Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.