Română | Italiano
AcasăŞtiri201423 Octombrie: Parohia Română Unită Flaminia - Euclide Roma Nord în pelerinaj la Madonnina ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11636.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11636.jpg

Ştiri

Parohia Română Unită Flaminia - Euclide Roma Nord în pelerinaj la Madonnina de la Civitavecchia

Parohia Română Unită Flaminia - Euclide Roma Nord în pelerinaj la Madonnina de la Civitavecchia

În data de 19 octombrie 2014, după celebrarea Sfintei Liturghii, un grup de credincioşi din Parohia Greco - Catolică Flaminia - Euclide Roma Nord însoţiţi de pr. Serafim Vescan şi de pr. Valentin Nelu Marcu au făcut un pelerinaj la Madonnina de la Civitavecchia.
La 2 februarie 1995, în sărbătoarea întâmpinarea Domnului, o mică statuie a Preasfintei Fecioare Maria a început să plângă cu lacrimi de sânge în grădina unei familii pe teritoriul Parohiei „Sfântul Augustin” la Civitavecchia (Roma, Italia). Statuia fusese cumpărată la Medjugorje şi o reprezintă pe Regina Păcii. Între 2 februarie şi 15 martie 1995, această statuie a plâns de 14 ori în faţa a mii de persoane care au confirmat acest lucru în prezenţa Comisiei teologlice instituită de episcop. Ultima lăcrimare s-a produs în casa episcopului, în prezenţa sa, a altor trei persoane şi a două maici de origine română.
Statuia plină de sânge a fost examinată medical şi tehnic, rezultatele confirmând autenticitatea evenimentului, precum şi faptul că lacrimile erau de sânge uman autentic. După suficiente cercetări, episcopul a decis aşezarea statuii în biserica parohială „Sfântul Augustin", pentru a putea fi venerată de credincioşi. De atunci, mii de pelerini au ajuns la Civitavecchia, mulţi dintre ei mărturisesc că au primit haruri şi daruri dumnezeieşti, iar sfântul lăcaş a fost supranumit „Măicuţa înlăcrimată de la Civitavecchia ".
Scopul acestui pelerinaj a fost întărirea în credinţă şi rugăciunea închinată Fecioarei Maria în luna Rozarului. A fost vizitată biserica parohială "Sfântul Augustin" în care este expusă statueta miraculoasă a Fecioarei Maria şi Castelul Santa Severa, unde se găseşte şi Muzeul de navigaţie antică.
Cristea Daniel, Dumitraş Ioan - Ştefan

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.