Română | Italiano
AcasăŞtiri201428 Octombrie: Eveniment la Udine în cinstea Sf. Ioan Paul al II-lea
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Triveneto. Întâlnire la început de An Nou bisericesc » Titlu: 10856.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Triveneto. Întâlnire la început de An Nou bisericesc

Titlu: 10856.jpg

Ştiri

Eveniment la Udine în cinstea Sf. Ioan Paul al II-lea

Eveniment la Udine în cinstea Sf. Ioan Paul al II-lea

Duminică 26 Octombrie 2014 un grup de credincioşi de la Misiunea Română Unită “San Cristoforo” din Udine, a luat parte la Evenimentul organizat de mai multe popoare la iniţiativa polonezilor în cinstea Sf. Ioan Paul al II-lea intitulat IOAN PAUL al II-lea, SFÂNT AL ZILELOR NOASTRE, FRATE PE CALEA NOASTRĂ, PRIETEN AL POPOARELOR.
Primul moment al întâlnirii a fost Sf. Liturghie în limba italiană, la care a concelebrat pr. Ioan Mărginean-Cociş, Rectorul misiunii româneşti “San Cristoforo” de la Udine. A urmat o agapă frăţească, cu preparate tradiţionale aduse de diferite popare, dintre care amintim: Italia-gazdă, Romania, Albania, Polonia, Gana, Burundi, Nigeria, din America latină şi altele.
Unii au participat pentru prima dată la un asemenea eveniment, unde familiaritatea a fost cuvântul cheie, cu ajutorul şi tactul pastoral al lui don Giuseppe Marano, paroh al Comunităţii parohiale Buon Pastore din Udine. Sf. Liturghie a fost un moment de intensă rugăciune după spiritul Sf. Ioan Paul al II-lea, care a călătorit mult şi a întâlnit multe persoane ale diferitelor popoare, pe care i-a primit in sufletul său deschis lumii pentru a o conduce mai aproape de Dumnezeu.
Marţi urmează o prezentare de carte “Karol Wojtyla o călăuză între două milenii” la care va fi de faţă şi autorul în persoana d.lui prof. univ. Fabrizio Fabrini şi în premieră la Udine va fi proiectat filmul Pastorul Karol Wojtyla, în prezenţa regizorului Jarek Cielecki.
DIn 20 până pe 30 Octombrie se paote vizita expoziţia fotografică “Sfânt al timpurilor noastre” sub îngrijirea Poştelor poloneze.
La Udine cei care s-au îngrijit de buna reuşită a acestui eveniment au fost Parohia Gesù Buon Pastore cu don Giuseppe Marano şi Asociaţia polonezilor la Udine “Polonik”.
p. Ioan Marginean-Cocis

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.