Română | Italiano
AcasăŞtiri20146 Noiembrie: Am pornit păcătoşi, ne-am întors "apostoli"
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Festivalul concurs ,,Româncuţa în bucătărie,, ediţia a VII-a în Parohia Roma Nord » Titlu: 10978.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Festivalul concurs ,,Româncuţa în bucătărie,, ediţia a VII-a în Parohia Roma Nord

Titlu: 10978.jpg

Ştiri

Am pornit păcătoşi, ne-am întors "apostoli"

Am pornit păcătoşi, ne-am întors "apostoli"

Două parohii din nordul Italiei s-au unit într-un frumos şi reuşit pelerinaj la Medjugorie. Parohia Villafranca di Verona cu părintele Dumitru Petrovan împreună cu parohia Vicenza cu părintele Raimondo Salanschi.
În primul rând reuşita acestui pelerinaj a fost asigurată de colaborarea tuturor participanţilor prin punctualitatea exemplară izvorâtă din respectul pentru celălalt, precum şi organizarea de necontestat. Apoi colaborarea şi ajutorul reciproc a asigurat armonia dintre noi, aici mă refer mai ales la parcurgerea „drumului crucii”, care este destul de greu, unde se putea vedea în orice moment o mână întinsă spre tine în faţa unui obstacol. Fiecare participant la pelerinaj s-a simţit parte importantă în această familie mare, în acest „trup mistic” Biserica, numit aşa de Sfântul Apostol Pavel.
Prin pregătirea spirituală pe care noi, preoţii din acest grup, am încercat să o facem încă de la plecare, invitându-i pe toţi să „iasă” din rutina zilnică, să abandoneze toate grijile, toate greutăţile vieţii, pentru a se „uşura” sufleteşte, am reuşit să trasăm în linii mari scopul acestui pelerinaj. Nu am plecat spre Medjugorie pentru a căuta miracole, pentru a vedea fenomene supranaturale deşii ele există acolo. Credinţa noastră nu depinde de aceste „semne”, dar este ajutată de ele. Miracolul cel mai important nu a fost soarele care a început să „pulseze”, nici parfumul pe care unii credincioşi l-au simţit, nici liniştea sau căldura în care am intrat pentru câteva momente în timpul apariţiei Sfintei Fecioare, ci ştergerea păcatelor noastre. Acesta este „Miracolul-cadou” făcut de Isus Cristos în mijlocul nostru. Majoritatea copleşitoare a credincioşilor s-au spovedit de toate păcatele şi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului şi Dumnezeului nostru Isus Cristos. Păcatele pe care le-am recunoscut în confesional nu mai există, au dispărut, nu mai sunt. Ce Minune! Ce Taină mare este aceasta! Ce uşori am devenit, doar aripile ne-au lipsit pentru a zbura.
Maica Sfântă, Regina Păcii, nu rămâne datoare nici o dată. Ne-am dus păcătoşi dar ne-am întors apostoli. Mesajul Ei a fost acesta: sunteţi apostolii mei, mă bazez pe voi, am nevoie de rugăciunile voastre, aţi fost luminaţi, aţi cunoscut adevărul, vă protejez ca o Mamă, copii mei, transmiteţi tuturor această bucurie. Isus Cristos M-a trimis să vă spun că vă iubeşte, că răul nu poate învinge în faţa Lui nici o dată, puteţi schimba lumea prin rugăciunile şi faptele voastre.
De această bucurie a fost cuprins întregul nostru grup. Am observat asta la întoarcere când am creat un moment de împărtăşire a experienţelor fiecăruia. O bucurie asemănătoare cu cea a femeilor mironosiţe care L-au descoperit pe Cristos Înviat şi care L-au anunţat tuturor, o bucurie de neoprit. S-a bătătorit culoarul autocarului de atâtea intervenţii la microfon. Discursuri scurte, simple profunde, lacrimogene, din suflet pentru suflet. Hotărâţi pentru a ne ruga mai mult, decişi pentru a nu ne întoarce iar la păcatele dinainte şi pentru a fi exemple vii ale acestei bucurii pentru toţi cei care ne înconjoară, ajuta-ne Marie Maică Sfântă şi Fecioară.
P. Dumitru Petrovan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.