Română | Italiano
AcasăŞtiri20149 Noiembrie: Parastas de pomenire a răposaţilor în Parohia românească "San ...
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Hram la Forlì şi Centenarul Marii Uniri a românilor la anul Domnului 1918 » Titlu: 11031.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Hram la Forlì şi Centenarul Marii Uniri a românilor la anul Domnului 1918

Titlu: 11031.jpg

Ştiri

Parastas de pomenire a răposaţilor în Parohia românească "San Rocco" din Venezia Mestre

Parastas de pomenire a răposaţilor în Parohia românească "San Rocco" din Venezia Mestre

Comemorarea celor ce au trecut la cele veşnice pentru creştini este un eveniment de mare evlavie şi devoţiune pentru fiecare dintre noi, în mod particular participarea la Sfânta Liturghie urmat de Parastasul de obşte, unde ficare pregăteşte de acasă colacul, coliva, felurite dulciuri şi o sticlă cu vin.
În timpul cântărilor Parastasului, s-a poate vedea cu uşurinţă cum pe obrajii fiecăruia se scurgeau lacrimi de durere pentru cei dragi, dar totodată şi de bucurie, deoarece ne-am putut ruga şi am putut oferi ceva pentru sufletele celor care nu mai trăiesc aici pe pământ printe noi. Oricum este speranţa care trăieşte în sufletele noastre, convisi că Domnul nostru Isus Cristos, Cel înviat din morti "cu moartea pe moartea călcând şi celor din morminte, viaţă dăruindu-le" precum se cântă la troparul Învierii, ne mângâie vieţile fiecăruia. Tot după tradiţia noastră, fiecare creştin a adus de acasă câte ceva de mâncare, pentru a participa şi la agapa frăţească în cinstea celor răposaţi, arătând această comuniune dintre noi şi ei.
Fie ca Preasfânta Fecioară Maria să primească rugăciunile noastre şi să le ducă la Fiul Său, Domnul nostru Isus Cristos, ca cei adormiţi din familiile noastre, pomeniţi la Sfânta Liturghie şi la Parastas, să aibe parte de Împărăţia lui Dumnezeu.
p. Vasile Alexandru Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.