Română | Italiano
AcasăŞtiri201419 Noiembrie: Rugăciunea Rozarului pentru fetele străzii
Arhivă foto
Anul: 2021 » Eveniment: Botez în comunitatea din Padova » Titlu: 11698.jpg

Anul: 2021

Eveniment: Botez în comunitatea din Padova

Titlu: 11698.jpg

Ştiri

Rugăciunea Rozarului pentru fetele străzii

Rugăciunea Rozarului pentru fetele străzii

În memoria Cristinei Tepuru, duminică, 16 noiembrie, Asociaţia „L’albero di Cierne”, împreună cu don Mario Zacchini, a organizat un moment de rugăciune în Via delle Serre la periferia oraşului Bologna, locul unde tânăra româncă de 22 ani a fost ucisă de un italian în urma unei neînţelegeri în ceea ce priveşte banii oferiţi pentru prestaţia fetei. Alături de voluntarii proiectului “Non sei sola” (Nu eşti singură), a participat şi un grup de studenţi români. Aceştia au fost însoţiţi de pr. Marinel Mureşan, păstorul credincioşilor greco-catolici din Bologna.
Don Mario a povestit pe scurt ce s-a întâmplat în noaptea de duminică, 16 noiembrie 2009, şi a vorbit despre drama acestor tinere care sunt nevoite sau sunt constrânse să recurgă la acest mijloc de a câştiga bani. Cristina Tepuru avea în România soţul şi un copil, iar banii câştigaţi îi trimitea în ţară. Don Mario a vorbit şi despre întâlnirile pe care le-a avut în arest cu tânărul italian care a curmat viaţa Cristinei cu mai multe lovituri de cuţit.
Pr. Marinel a vorbit despre suferinţa pe care o provoacă moartea unei persoane apropiate, apoi a mulţumit tuturor celor care au venit să se roage pentru aceste fete care în fiecare seară stau pe străzile de lângă Bologna.
O mărturie foarte impresionantă a venit din partea domnului Marco, un cetăţean italian care locuieşte în zona unde a fost omorâtă Cristina. El a povestit cum imediat după acea noapte a organizat o procesiune de la locul crimei până la biserica Cuore immacolato di Maria, uneori blocând şi strada pentru a atrage atenţia asupra acestui fenomen în care sunt prinse atâtea fete. De asemenea, în sensul giratoriu din apropiere au pus un afiş cu mesajul “La prostituzione ammazza i giovani” (Prostituţia ucide tinerii), afiş care era imediat îndepărtat de unii. Acel afiş deranja pentru că spunea un adevăr.
La câţiva metri de locul unde era pus acel afiş se pot vedea şi astăzi, după 5 ani de la această tragedie, fete care aşteaptă clienţii. Oamenii se simt deranjaţi de un afis care spune adevărul, dar nu sunt deranjaţi deloc să vadă în mijlocul zilei acele fetele pe stradă.
Petru Martinas

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.