Română | Italiano
AcasăŞtiri20142 Decembrie: Românii din Roma sărbătoresc Ziua Naţională de 1 decembrie
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11612.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11612.jpg

Ştiri

Românii din Roma sărbătoresc Ziua Naţională de 1 decembrie

Românii din Roma sărbătoresc Ziua Naţională de 1 decembrie

Luni 1 decembrie 2014, ora 17,00 şi un grup de credincioşi din parohia Flaminia- Euclide, Roma-Nord s-au adunat lângă Columna lui Traian, Piaţa Veneţia în centrul Romei, Cetatea Eternă, pentru a trăi sufleteşte, uniţi cu toţi românii din ţară şi de pretutindeni cei 96 ani de la evenimentul din 1918.
Acest loc este foarte iubit de români, văzând şi citind sculpturile de pe ea, vedem istoria luptei dintre daci şi romanii conduşi de împăratul Traian, acum două milenii.
Legenda spune că aici a poposit badea Cârţan venind din România pe jos la Roma, dimineaţa romanii când l-au văzut dormind au zis ca „a căzut un dac de pe coloană”.
Deşi timpul a fost în defavoarea noastră, pentru că a plouat, mulţi români fiind în excursie, vizitatorii s-au oprit şi au dorit să facă fotografii cu noi, au împărtăşit aceleaşi sentimente culturale, naţionale , dorind la toţi sănătate, pace, să fim mai uniţi şi fericiţi.
Mulţumim părintelui nostru Serafim Vescan Iulian care şi-a făcut timp să fie şi în acest moment, timp şi loc istoric cu noi.
Am colindat, am cântat Imnul României şi Hora Unirii.
Vă aşteptăm pe toţi să continuăm Sărbătoarea naţionala pe 7 decembrie şi în parohia noastră fiind îmbogăţită cu Concertul de Colinzi al studenţilor teologi PIO ROMENO, apoi al parohiei noastre copii şi adulţi împreună cu alte obiceiuri tradiţionale de Crăciun.
Trăiască toţi românii!
Trăiască Romania!
Danila Ana

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.