Română | Italiano
AcasăŞtiri20148 Decembrie: Mos Nicolae la Parohia românească "S. Roco" din Venezia Mestre
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Hirotonirea întru sf. Preoţie a diaconului Ioan Cătălin Blidar » Titlu: 10877.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Hirotonirea întru sf. Preoţie a diaconului Ioan Cătălin Blidar

Titlu: 10877.jpg

Ştiri

Mos Nicolae la Parohia românească "S. Roco" din Venezia Mestre

Mos Nicolae la Parohia românească "S. Roco" din Venezia Mestre

Fiecare dintre noi, de mici copii, am fost educaţi şi am auzit de la părinţii şi bunicii nostri că, cu mult timp înainte a fost un Moş Nicolae, care fiind episcop, avea o calitate deosebită, aceea de a fi bun şi a dărui celor ce erau săraci, îndeosebi copiilor buni ce promiteau ca o să fie ascultatori de părinţi şi de bunici, numai ca sa poată primi şi ei ceva dulciuri, bomboane sau, în cele mai fericite cazuri, unele jucării.
Cu aceleşi gânduri şi sentimente, copiii, dar şi bunicii si părinţii din Comunitatea noastră parohială română greco-catolică din Venezia Mestre, la sfârşitul Sfintei Liturghii, acelaşi Moş Nicolae, nemuritor, darnic, fidel tradiţiei i-a vizitat pe cei mici şi gingaşi copii, dăruindu-le câte ceva spre bucuria lor. Moşul, înainte de a le dărui ce avea în sacul său, i-a întrebat cu gingăşie pe copii dacă au fost cuminţi, buni şi ascultatori, şi i-a invitat să spună câte o poezie sau rugăciune în faţa tuturor.
Prin spontaneitatea şi bucuria lor aproape toţi copiii l-au uimit pe Mos Nicolae, rostind pe de rost poeziile sau rugăciunile pe care le-au învăţat, spunând apoi cu convingere că au fost cuminţi şi ascultători faţă de părinţii lor.
Momentul vizitei lui Moş Nicolae în Comunitatea noastră a adus bucurii şi multă voie bună sufletele credincioşilor, promiţându-ne ca se v-a reîntoarce în mijlocul nostru şi anul viitor, invitându-ne să fim mai buni, mai darnici şi mai generoşi cu aproapele nostru, îndeosebi cu cei săraci şi emarginaţi de societate.
pr. prot. Vasile Alexandru Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.