Română | Italiano
AcasăŞtiri201414 Decembrie: Hramul parohiei greco-catolice din Rimini
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza » Titlu: 11601.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza

Titlu: 11601.jpg

Ştiri

Hramul parohiei greco-catolice din Rimini

Hramul parohiei greco-catolice din Rimini

În data de 7 decembrie, Parohia Română Unită din Rimini a serbat 10 ani de la înfiinţare. La Sărbătoarea acestei Biserici ce poartă hramul Sf. Nicolae, a fost prezent şi Preasfinţia Sa, dr. Virgil Bercea, episcop de Oradea care a celebrat sf. Liturghie împreună cu preoţii din Rimini, Imola, Faenza, Forli, Cesena, Lugo, Bologna, Mirandola, Recanati, Livorno şi Firenze.
Credincioşii au venit într-un număr mare, de ordinul sutelor, din toate parohiile noastre din Emilia-Romagna, Marche şi Toscana, participând activ la sf. Liturghie şi ascultând cu mare interes predica PS Virgil.
La sfârşitul Sf. Liturghii PS Virgil l-a binecuvântat pe părintele Cristian Coste, parohul de Rimini, dăruindu-i crucea pectorală pentru merite deosebite în activitatea parohiei.
Apoi, copii din toate parohiile au pregătit un program de colinde tradiţionale şi poezii prezentate în faţa episcopului, a Excelenţei Sale, domnul Eugen Şerbănescu, consulul general al României la Bologna şi a credincioşilor prezenţi. Ei au primit fiecare câte un cadou din partea Moşului Nicolae care nu a întârziat să apară nici anul acesta!
După terminarea celebrarilor religioase, credincioşii parohiei din Rimini au pregătit o agapă pentru pelerinii români veniţi la această sărbătoare. Masa a fost animată de grupul domnului Oros de la Mantova cât şi de Fetele de la Cesena.
Mulţumim din suflet tuturor credincioşilor parohiei, care au înţeles cu adevărat sensul de comuniune şi de slujire (diakonia) prin spiritul de prezenţă şi organizare impecabilă de care au dat dovadă.
Multumim corului de la Bologna pentru raspunsurile si cantecele facute in cadul Sf. Liturghii cât şi domnului fotograf Nicu de la Nicu Studio Pro (Bologna) pentru reusitele fotografii şi înregistrarea video a acestui eveniment.
Cătălin Burdaş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.