Română | Italiano
AcasăŞtiri201427 Decembrie: Crăciunul în Parohia din Mestre
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Celebrăm Centenarul Marii Uniri, cinstim valorile României » Titlu: 11020.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Celebrăm Centenarul Marii Uniri, cinstim valorile României

Titlu: 11020.jpg

Ştiri

Crăciunul în Parohia din Mestre

Crăciunul în Parohia din Mestre

Apropierea Sfintelor sărbători ale Praznicului Naşterii Domnului nostru Isus Cristos, şi toate celelalte sărbători de iarnă, pentru membrii comunităţii noastre din Mestre şi din împrejurimi aduce multă bucurie, în mod particular celor care reuşesc să se reîntoarcă în mijlocul celor dragi, lăsaţi acasă: bunici, părinţi, copii, rudenii şi prieteni.
Crăciunul este sărbătoarea familiei, când toţi cei dragi, ne adunăm pentru a sărbători împreună amintiri, a povesti lucrurile frumoase din anul în parcurs, problemele şi dificultăţile cu care ne-am confruntat în timpul anului, ţinând aprinsă speranţa în Domnul. Dar, în mod particular, încercăm să retrăim aceste zile de sărbătoare cu dorinţa de a menţine, şi a transmite în acelaşi timp frumoasele noastre tradiţii, mai ales "colindatul", cu frumoasele colinde, cât şi aspectul culinar.
Noi, cei care din anumite motive, nu reuşim să ne reîntâlnim cu cei dragi şi suntem într-o oarecare măsură constrânşi să rămânem departe de ei, încercăm să împărtăşim aceste emoţii în comunitate. Aşa s-a întâmplat şi în parohia din Mestre, unde, după terminarea celebrării sf. Liturghii, ne-am adunat împreună şi am început să colindăm. S-au putut vedea pe obrajii celor prezenţi lacrimi de emoţiei, probabil ca efect al amintirilor noastre.
La sfârşitul unui mic "recital de colinde tradiţionale", am luat parte la o mică agapă, cu preparate culinare tipice tradiţiei şi locurilor noastre de provenienţă.
Membrii comunităţii din Mestre urează tuturor Sărbători Fericite şi La Mulţi Ani!!!
p. Vasile Alexandru Barbolovici

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.