Română | Italiano
AcasăŞtiri201427 Decembrie: Evenimente organizate în Parohia din Vicenza cu ocazia Sărbătorilor de ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11605.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11605.jpg

Ştiri

Evenimente organizate în Parohia din Vicenza cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun

Evenimente organizate în Parohia din Vicenza cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun

Crăciunul, cu expresia lui specifică colindul - devenit o tradiţie în parohia românească greco-catolică din Vicenza -, a căpătat în acest an valenţe extraordinare. Sărbătoarea, începută în seara de ajun, cu îndătinata vizită a comunităţii la părintele paroh şi familia acestuia, a continuat în prima şi în a doua zi cu o serie de activităţi la nivel de comunitate.
Praznicul a debutat cu celebrarea solemnă a Dumnezeieştii Liturghii din ziua de Crăciun, animată de copiii şi tinerii parohiei, la care a participat o mulţime de enoriaşi.
În omilia sa părintele paroh Raimondo Salanschi a accentuat rolul păstorilor - oameni simpli şi modeşti, necunoscuţi, fără ştiinţă de carte, care trăiau în mijlocul naturii - în vestirea Naşterii Domnului. A făcut, apoi, un „excursus” în Sfânta Scriptură subliniind diligenţa specială a lui Dumnezeu faţă păstori, pe care i-a iubit mai mult decât pe învăţaţii, pe savanţii pământului. Ei au fost cei care au fost capabili să-şi deschidă inimile faţă de noutatea pe care Dumnezeu urma s-o trimită în lume, prin urmare lor Dumnezeu le aduce în noaptea Crăciunului mesajul dragostei şi păcii „pe pământ între oamenii de bunăvoinţă”. Isus se naşte din nou în noaptea de Crăciun în inimile oamenilor curaţi, simpli; el nu se naşte în inimile pline de îngâmfare, de vanitate, de mândrie! Părintele i-a îndemnat pe enoriaşi ca, luând exemplu de la păstori, după spusele Sfântului papă Ioan Paul al II-lea, să aibă curajul să-l caute şi să-l primească pe Isus în inimile lor: „nu vă temeţi să-l primiţi pe Cristos şi să acceptaţi puterea Sa! Deschideţi-i larg porţile inimilor voastre! Numai inimile curate, modeste, nevinovate, vor putea simţi pe deplin bucuria acestui Crăciun.
La sfârşitul celebrării euharistice a avut loc un concert de colinde, susţinut de copii şi părinţii acestora, precum şi de tinerii parohiei, în frunte cu domnişoara Diana Ticău. După concert a urmat recitalul de poezii de Crăciun, cu versuri din repertoriul tradiţional românesc şi cel italian. La final, copiilor, care s-au pregătit mai bine de două luni pentru acest eveniment, au fost împărţite daruri de către Moş Crăciun.
După amiază a urmat un alt eveniment extraordinar: botezul fiului epitropului Moisa Viorel, Eduard Andrei. Şi la acest eveniment, dat fiind faptul că familia este cunoscută comunităţii (au făcut parte din grupul de tineri şi s-au cununat în biserica noastră), participarea, aşa cum se vede în albumul fotografic, a fost foarte numeroasă.
În ziua a doua de Crăciun, după sfintele rugăciuni, toţi cei prezenţi s-au deplasat la parohia „Araceli Nuova” unde le-au „colindat” pe „badantele” (doamnele care lucrează ca asistente la persoană n.n.) comunităţii.
Următoarele evenimente programate în parohie sunt: „Marşul pentru Pace”, aflat la cea de a 47-a ediţie, care se va încheia cu Liturghia în Catedrala din Vicenza, Revelionul tinerilor din parohie pe 31 decembrie şi Sărbătoarea Popoarelor din 6 ianuarie 2015.
Tuturor oamenilor cu bunăvoinţă transmitem cele mai calde urări pentru un Crăciun şi un An Nou Fericit!
La mulţi ani!
Prof. Monica Salanschi

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.