Română | Italiano
AcasăŞtiri20152 Ianuarie: Revelionul în Parohia din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11566.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11566.jpg

Ştiri

Revelionul în Parohia din Vicenza

Revelionul în Parohia din Vicenza

Peste tot în lume, trecerea dintre ani, Revelionul, ca pe vremuri la romani (care de Anul Nou îl sărbătoreau pe Janus, zeul cu două feţe - una care privea spre anul ce a trecut şi alta spre cel care începea - cu un fel de „carnaval” al destrăbălării), este celebrat cu mult fast, mâncare şi băutură. Mulţime de oameni urează unii altora „An Nou fericit”, „La mulţi ani”, etc. Foarte puţini, însă, se gândesc şi la latura spirituală şi, de ce nu, în diaspora, la splendidele tradiţii moştenite de la părinţii noştri. Iată motivul pentru care Parohia din Vicenza a încercat să propună „Un altfel de Revelion”, cu un „sâmbure” de spiritualitate.
Totul a început cu participarea la „Marşul pentru pace” organizat de Dieceza de Vicenza, aflat la cea de a 47-a ediţie. În ciuda frigului intens, adunarea, în toate etapele ei, s-a bucurat de o numeroasă participare, dovadă a faptului că umanitatea poartă în ea „somnul” lui Dumnezeu: acela al păcii şi al fraternităţii între popoare, culturi şi religii. Marşul a debutat cu o rugăciune la Bazilica Monte Berico, s-a desfăşurat, apoi, în parcul „Campo Marzo”, Templul „San Lorenzo”, Seminarul diecezan şi Catedrala din Vicenţa.
În parcul „Campo Marzo” s-a putut asculta Cuvântul biblic al dramei lui Cain şi Abel, în Templul „San Lorenzo” s-a ascultat discursul încurajator pentru pace a Mons. Giancarlo Maria Bregantini, episcop de Campobasso – Boiano, în Seminarul diecezan s-a putut asista la întâlnirea cu cei 400 de tineri „vicentini” care şi-au dedicat ziua de 31 decembrie pentru ajutorarea persoanelor străzii, iar, în fine, în catedrală a avut loc concelebrarea Sfintei Liturghii, prezidată de către Mons. Beniamino Pizziol, episcopul de Vicenţa. În predica sa prelatul i-a îndemnat pe toţi să devină făuritorii păcii, subliniind faptul că „pacea este tema care se actualizează în orice zi, fiecare lună, şi în tot anul, prin acţiuni concrete menite să modifice gândurile noastre, să demoleze vechile bariere şi să creeze noi deschideri...”.
Seara a continuat cu cina (conform tradiţiei inevitabilă) la care au participat peste 80 de persoane. Bucatele au fost comandate de la o firmă de catering din Arcugnano (VI), iar servirea ei a fost făcută de către câţiva tineri voluntari şi doamne din parohie, în frunte cu preoteasa şi părintele.
În timpul acesteia au sosit mai multe grupuri de „urători” din rândurile tinerilor, creând o atmosferă de neuitat tuturor.
În ziua de 1 ianuarie „Serbarea Tăierii împrejur cea după trup a Domnului nostru Isus Cristos, Sfântul Vasile cel Mare, Anul Nou Civil”, majoritatea celor prezenţi la cina din 31 decembrie s-a reunit la biserică pentru a aduce mulţumire Domnului pentru darurile primite anul trecut şi pentru a-i cere binecuvântarea pentru cel în care tocmai s-a păşit.
La sfârşitul Sf. Liturghii cei prezenţi au participat la prânzul oferit de „badante”, în onoarea Sf. Vasile.
Următorul eveniment la care membrii parohiei noastre vor lua parte este „Sărbătoarea Popoarelor” în catedrala din Vicenza, din 6 ianuarie 2015.
Tuturor cititorilor doresc un călduros „La mulţi ani”, împreună cu cele mai alese gânduri bine şi pace!
Raimondo Salanschi

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.