Română | Italiano
AcasăŞtiri201028 Noiembrie: Spectacol la Pordenone cu ocazia Zilei Naţionale a României
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: CENTENARUL MARII UNIRI la UDINE. Evenimentul "DINCOLO DE GRATII" 2018 » Titlu: 11005.jpg

Anul: 2018

Eveniment: CENTENARUL MARII UNIRI la UDINE. Evenimentul "DINCOLO DE GRATII" 2018

Titlu: 11005.jpg

Ştiri

Spectacol la Pordenone cu ocazia Zilei Naţionale a României

Spectacol la Pordenone cu ocazia Zilei Naţionale a României

Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, este în ultimii ani pentru românii care trăiesc în Regiunea „Triveneto”, din nord-estul Italiei un prilej de mare bucurie, întrucât au ocazia să se întâlnească cu artişti îndrăgiţi şi foarte cunoscuţi din România.
Şi în acest an duminică 5 decembrie, începând cu orele 16.00, la Pordenone, la „Auditorium Don Bosco”, Viale Grigoletti, Protopopiatul român Greco-Catolic împreună cu alte realităţi româneşti din zonă, precum Asociaţii româneşti, organizează Concertul extraordinar "Aşa-i românul", avându-i ca invitaţi pe cunoscuţii artişti: Marele Maestru şi Actor Florin Piersic, artista de muzică populară din Moldova, doamna Mioara Velicu, iar din Ardeal îndrăgitul artist Dinu Iancu Sălăjanu cu orchestra sa.
Sunt convins că şi în acest an, precum în anii trecuţi, publicul român prezent la spectacol o să poată trăi câteva ore cu sufletul şi inima pline de bucurie şi de voie bună, amintindu-şi cu plăcere de tradiţiile folclorice din ţara noastră şi de frumoasele colinde de Crăciun care vor fi prezentate de invitaţii noştri.
De asemenea, acest spectacol este organizat şi cu ocazia sărbătorii Sf. Nicolae şi cu acest prilej un cor de copii şi tineri ai Asociaţiei Social-Culturale „Decebal Traian” din San Donà di Piave, o să prezinte colinde şi obiceiuri de Crăciun care se doresc să se menţină, chiar dacă trăiesc departe de casă, cu multă bucurie. În ultimii ani, acest grup de copii şi tineri, tocmai ca să fie încurajaţi şi sprijiniţi în continuarea menţinerii acestor frumoase tradiţii, programul lor este realizat cu participarea activă a îndrăgitului artist Sălăjan Dinu Iancu Sălăjanu, care va cânta împreună cu ei.
Doresc să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi au sprijinit organizarea acestui spectacol, în special conducerii Restaurantului Românesc din Mogliano Veneto "Osteria Vecia Bonotto" şi conducerii Restaurantului cu tradiţie sardă "Ca' Noghera", care se găseşte lângă Aeroportul "Marco Polo" din Venezia-Tessera.
Profit de ocazie să transmit tuturor vizitatorilor site-ului nostru: www.bru-italia.eu, cele mai frumoase gânduri de bine şi să aibă parte de Sărbători Fericite pentru toţi cei dragi ai lor.
Pr. Vasile Barbolovici

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.