Română | Italiano
AcasăŞtiri20156 Ianuarie: Sărbătoarea Popoarelor în Dieceza de Verona
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: CENTENARUL MARII UNIRI la UDINE. Evenimentul "DINCOLO DE GRATII" 2018 » Titlu: 11001.jpg

Anul: 2018

Eveniment: CENTENARUL MARII UNIRI la UDINE. Evenimentul "DINCOLO DE GRATII" 2018

Titlu: 11001.jpg

Ştiri

Sărbătoarea Popoarelor în Dieceza de Verona

Sărbătoarea Popoarelor în Dieceza de Verona

Orientul şi Occidentul împreună cu magii, uniţi în rugăciune în căutarea Lui Dumnezeu Pruncul.
„Iată acum ce este bun şi ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună! Aceasta este ca Mirul pe cap, care se coboară pe barbă, pe barba lui Aron, care se coboară pe marginea veşmintelor lui.
Aceasta este ca roua Ermonului, ce se coboară pe munţii Sionului, că unde este unire, acolo a poruncit Domnul binecuvântarea şi viaţa, până în veac.”
Cuvintele psalmului 132 s-au împlinit la Verona în Catedrala San Zeno în marea zi de 6 ianuarie 2015, ziua Arătării Domnului la râul Iordanului.
Unitatea Bisericii Lui Cristos, întemeiată pe Petru, verhovnicul apostolilor, (Mt 16,18), s-a manifestat prin celebrarea solemnă a credincioşilor şi preoţilor de diferite ritui şi naţionalităţi din cardul diecezei. Credincioşii din Villafranca au participat cu zel şi nostalgie la această sărbătoare a popoarelor. Deşii programul zilei, sau mai bine zis al zilelor acestei perioade de sărbători a fost foarte încărcat, am găsit resurse după exemplul Magilor, să mergem în căutarea Pruncului Isus, care a venit pentru noi pe acest pământ. Asemenea Magilor şi noi I-am dus daruri: nu aur, nici smirnă şi nici tămâie, ci timpul, ospitalitatea şi căldura inimilor noastre. Acestea sunt valorile pe care riscăm să ni le pierdem în această lume tot mai cronometrată, egoistă şi rece. Ştim şi credem că Domnul poate multiplica aceste daruri ultime pe care le mai avem şi le aducem. Cinci pâini şi doi peşti au fost suficienţi pentru El (Mt 14,17), ca să sature patru mii de bărbaţi afară de femei şi copii (v. 38). Cu această intenţie ne rugăm şi ne vom ruga pentru toţi cei care ne iubesc şi pentru cei care ne urâsc, ca să găsească „puţinul”, timp, forţă şi dragoste pe care să le ofere Domnului spre multiplicare.
P. Dumitru Petrovan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.