Română | Italiano
AcasăŞtiri20159 Februarie: Vizita părintelui Anton Cioba şi a fratelui Florin în Parohia din ...
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Liturghia de nou început a doi dintre fiii parohiei Veneţia Mestre » Titlu: 10923.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Liturghia de nou început a doi dintre fiii parohiei Veneţia Mestre

Titlu: 10923.jpg

Ştiri

Vizita părintelui Anton Cioba şi a fratelui Florin în Parohia din Veneţia-Mestre

Vizita părintelui Anton Cioba şi a fratelui Florin în Parohia din Veneţia-Mestre

Pentru preoţii care slujesc în diasporă, vizita unui preot din România este foarte bine venită atât pentru preotul paroh, cât şi pentru credincioşi. Personal, cred că o asemenea vizită poate întări colaborarea dintre noi, cât şi faptul că se cunoaşte cu adevărat existenţa acestor comunităţi din diasporă, care se conturează în fiecare an tot mai mult şi cu o tot mai bună stabilitate, prin tot ceea ce poate reprezenta pentru biserica noastră, atât din punct de vedere spiritual, liturgic, cultural cât şi al tradiţiilor noastre.
Duminica 8 februarie, comunitatea parohială "San Rocco", din Veneţia-Mestre a avut privilegiul şi onoarea să fie vizitată de rectorul Seminarului greco-catolic din Oradea, pr. Anton Cioba împreună cu vice-rectorul, fratele Florin.
Părintele, a slujit Sf. Liturghie şi ne-a adresat un cuvânt de învăţătură legat de evanghelia zilei, a "Tatălui milostiv cu fiul rătăcitor".
Membrii comunităţii noastre au apreciat şi au fost mulţumitori pentru prezenţa în mijlocul nostru a acestor fraţi întru credinţă şi slujitori în via Domnului, cu misiunea lor de a pregăti noile generaţii de preoţi, din punct de vedere teologic, spiritual şi cultural.
Membrii comunităţii noastre mulţumeşte iluştrilor oaspeţi, pentru prezenţa lor şi pentru mesajul spiritual pe care l-au lăsat.
P. Vasile-Alexandru Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.