Română | Italiano
AcasăŞtiri201029 Noiembrie: Reluarea activităţilor în Biserica Română Unită din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Instalarea Pr. Alexandru Şuteu ca nou responsabil pentru comunitatea din Padova » Titlu: 10892.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Instalarea Pr. Alexandru Şuteu ca nou responsabil pentru comunitatea din Padova

Titlu: 10892.jpg

Ştiri

Reluarea activităţilor în Biserica Română Unită din Vicenza

Reluarea activităţilor în Biserica Română Unită din Vicenza

S-au reluat, duminică 28 noiembrie, toate activităţile în Biserica Română Unită di Vicenza, puternic afectată de inundaţiile de la începutul lunii noiembrie.
Conform documentelor istorice, în Vicenza nu au mai fost inundaţii, de o asemenea amploare, din anul 1882.
Apa, de aproximativ 1 metru în Biserică, a provocat daune majore în special la: reţeaua electrică, amplificator, gresie, scaune, orgi, etc.
La curăţirea bisericii au contribuit grupurile de „scout”, credincioşi ai parohiei „Araceli in Cristo Re”, dar şi numeroşi credincioşi ai comunităţii româneşti.
Reamintim că Biserica „Araceli in Santa Maria” sau „Araceli Vecchia”, aşa cum este ea mai bine cunoscută, din 7 iulie 2010, este sediul Centrului Pastoral pentru emigraţii români, constituind un important loc de întâlnire pentru toţi românii din provincia de Vicenza.
În cadrul Centrului se desfăşoară diferite activităţi cultural-religioase pe seama românilor şi funcţionează şi o sală pentru persoanele care lucrează în Vicenza şi împrejurimi ca şi „asistente la persoană” („badante”). Sala, unde aceste doamne se pot întâlni duminică după Sfânta Liturghie pentru a petrece împreună câteva ore de relaxare, este prevăzută cu o bucătărie completă, prin urmare cu posibilitate de a prepara mâncăruri tradiţionale româneşti.
Aducem mulţumire, pe această cale, parohului don Lino Genero, care a pus la dispoziţia noastră spaţiile din parohie pentru a ne „simţi ca la noi acasă”, dar şi tuturor persoanelor care au contribuit şi contribuie la curăţirea şi îngrijirea bisericii.
Consiliul Pastoral - Vicenza

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.