Română | Italiano
AcasăŞtiri200915 Noiembrie: Întâlnire în vederea înfiinţării unei Asociaţii de voluntariat la ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11677.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11677.jpg

Ştiri

Întâlnire în vederea înfiinţării unei Asociaţii de voluntariat la Ostiglia (MN)

Întâlnire în vederea înfiinţării unei Asociaţii de voluntariat la Ostiglia (MN)

Duminică, 15 noiembrie 2009, a avut loc la Ostiglia (MN) o întâlnire în vederea înfiinţării unei Asociaţii de voluntariat din zona Ostigliei.
După slujba religioasă, celebrată în Capela Bisericii din Ostiglia, de la ora 11.00, cele 19 persoane interesate, împreună cu Pr. Andrei Meseşan s-au îndreptat spre Restaurantul „Doria”, unde a avut loc prânzul într-o atmosferă de prietenie şi bună înţelegere.
Scopul acestei întâlniri a fost cunoaşterea reciprocă a participanţilor dar mai ales discutarea detaliilor necesare în vederea constituirii viitoarei asociaţii.
Înfiinţarea unei asociaţii româno-italiene din zona Ostigliei s-a dovedit a fi necesară datorită prezentei în teritoriu a unui mare număr de familii române dar şi familii mixte româno-italiane.
La întâlnire s-a discutat despre situaţia românilor din zonă, modalitatea de a-i uni pe aceştia prin intermediul asociaţiei, promovarea valorilor tradiţionale româneşti şi buna convieţuire cu cetăţenii italieni.
Încă de la început s-a putut remarca entuziasmul persoanelor prezente în ceea ce priveşte înfiinţarea asociaţiei, fiecare exprimându-şi ideile şi propunerile în modul cel mai liber.
Cu toţii au remarcat frumuseţea României a vastei culturi şi tradiţii a acesteia, care nu trebuie uitate ci, dimpotrivă, se cuvine a fi făcute cunoscute şi cetăţenilor italieni, care adeseori subliniază doar imaginea negativă a acestei ţări şi a acestui popor.
La finalul întrunirii s-a stabilit ca următoarea întâlnire să aibă loc în luna ianuarie 2010, când sunt aşteptate alte adeziuni şi propuneri în legătură cu eventuala înfiinţare a Asociaţiei româno-italiene de voluntariat.
Pr Vasile Andrei Meseşan

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.