Română | Italiano
AcasăŞtiri20159 Februarie: Curs de prim ajutor premedical în parohia din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11688.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11688.jpg

Ştiri

Curs de prim ajutor premedical în parohia din Vicenza

Curs de prim ajutor premedical în parohia din Vicenza

Duminică, 8 februarie a.c, Parohia din Vicenţa a organizat un curs prim ajutor premedical.
Iniţial, cursul a fost gândit doar pentru persoanele care lucrează ca asistente la persoană (badante), datorită faptului că ele sunt mereu în contact cu persoane non-autosuficiente sau cu cele care în orice moment ar putea să aibă nevoie de ajutor, însă, la urmă, a fost bine primit şi de tinerii parohiei, care au participat cu entuziasm.
Deprinderea noţiunilor despre modul de acordare a primului ajutor de bază ar trebui să fie de interesul tuturor. Accidentele, care sunt neprevăzute, rănirile şi bolile pot apărea precoce. Ajutorul imediat depinde adesea doar de indivizii care însoţesc persoanele, vecini, prieteni sau trecători. Având cunoştinţe despre primul ajutor de bază, oricine poate fi de folos în caz de nevoie până la sosirea echipajelor specializate.
Însă, pentru a fi cu adevărat de ajutor victimei ajutorul trebuie să fie oferit corect, altfel acesta nu va avea nici un efect sau chiar va produce şi mai mult rău.
Prezentarea cursului a fost făcută cu meticulozitate de către instructorul Marius Florin Păcală, binecunoscut şi în parohia noastră.
La curs au fost prezentate, conform ultimelor protocoale, metodele de intervenţie în acordarea primului ajutor în caz de: stop cardio-respirator, pierderea cunoştinţei, obstrucţia căilor aeriene, hipertermie şi hipotermie, hemoragii, luxaţii şi entorse, etc., precum şi situaţiile în care se apelează echipajele de intervenţie, având în vedere că nu toate cazurile, aparent urgente, necesită de intervenţie imediată.
Pe această cale, profităm de ocazie să-i mulţumim domnului Marius pentru prezentarea cursului, doamnei Livia Oprişa şi tuturor persoanelor care au ajutat la pregătirea prânzului comunitar şi, nu în ultimul rând, tinerilor, mereu disponibili la orice solicitare.
Duminică 8 martie, după Sfânta Liturghie, participanţilor la curs vor fi conferite Certificatele de atestare a gradului de instruire în acordarea primului ajutor.
P. Raimondo Salanschi

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.