Română | Italiano
AcasăŞtiri201515 Februarie: Pelerinajul la Chiampo al comunităţii româneşti de la Padova
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11693.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11693.jpg

Ştiri

Pelerinajul la Chiampo al comunităţii româneşti de la Padova

Pelerinajul la Chiampo al comunităţii româneşti de la Padova

Pe 15 februarie 2015, precum în fiecare an în duminica ce urmează datei de 11 februarie - aniversarea apariţiilor Sfintei Fecioare Maria la Lourdes-, un grup alcătuit din membrii comunităţii din Padova a participat la un pelerinaj la mănăstirea franciscană de la Chiampo.
Această mănăstire adăposteşte una dintre cele mai fidele şi reuşite copii ale grotei de la Lourdes, în care Fecioara Neprihănită s-a arătat acum 157 de ani Bernadettei Soubirous, în Sudul Franţei. Era al cincilea an consecutiv când membri ai comunităţii se deplasează la Chiampo.
Ziua nu se prevedea una tocmai potrivită pentru pelerinaj, întrucât se anunţa o ploaie puternică.
Sfidând previziunile meteo, enoriaşii au pornit totuşi, cu încredere că Destinatara Cerească, Maica Sfântă, nu va lipsi să îi mângâie cu prezenţa şi cu harurile Ei.
La sfârşitul pelerinajului, unii au observat că, în general, momentele de rugăciune ori de deplasare pe afară au fost ferite de ploaie, aceasta căzând exclusiv în timp ce pelerinii erau deja la adăpost, pentru masa de prânz. Cei câţiva picuri care au început să cadă pe finalul rugăciunii Paraclisului, nu au avut alt efect decât acela de a ne strânge sub faldurile grotei: aveam impresia că intrăm direct în casa Mariei, sub mantaua Ei, gădzuiţi şi primiţi de bunătatea şi de ocrotirea Mamei Cereşti şi că suntem mai strâns uniţi între noi.
Rugăciunii Paraclisului i-a urmat un moment de reculegere personală, în tăcere, în care fiecare i-a prezentat Fecioarei Neprihănite propriile intenţii şi invocaţii.
P. Cristian Sabău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.