Română | Italiano
AcasăŞtiri201523 Februarie: Zi specială în parohia românilor uniţi din "Villafranca di ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord » Titlu: 11579.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord

Titlu: 11579.jpg

Ştiri

Zi specială în parohia românilor uniţi din "Villafranca di Verona".

Zi specială în parohia românilor uniţi din "Villafranca di Verona".

Intrarea în perioada de pregătire a Postului Mare pe care Biserica o propune pentru fiecare dintre noi, a fost marcată de un eveniment plăcut, azi în Villafranca. După predica părintelui Dumitru, în care ne-a invitat să luăm în serios timpul de har pe care Domnul ni l-a dăruit, acest timp în care şi Papa Fracesco ne îndeamnă să cerem de la Isus darul lacrimilor care spală păcatele noastre, am rămas marcată de felul cum lucrează Harul lui Dumnezeu prin slujitorii Săi.
Încurajările părintelui au trezit în fiecare din noi, cei prezenţi, energii pe care cu siguranţă le deţinem, dar reuşim doar în parte să ne dăm seama de ele. Postul secret, doar între noi şi Dumnezeu „cel care vede în ascuns”, este postul plăcut Domnului. Fiecare, în ochii lui Dumnezeu are o valoare inestimabilă, zicea părintele, cu condiţia să ne punem în slujba aproapelui care este în nevoie. Fiecare are nişte talanţi (adică nişte talente) pe care Domnul aşteaptă să-i punem în valoare.
În această atmosferă, din mijlocul nostru s-a ridicat doamna Ioana Dunca, cea care oferă gratuit credincioşilor români din această zonă, un loc de dezbatere a problemelor birocratice, de consultanţă, referitor la documentele necesare pentru rezolvarea problemelor sociale. „Obiectivul este acela de a oferi un ajutor concret oamenilor din parohia greco-catolică precum şi celorlalţi care au nevoie, zicea Doamna Ioana, care are o experienţă îndelungată la Sindicatul emigranţilor din Verona, precum şi în alte grupuri de ascultare, de la denumirea deja cunoscută în limba italiană „gruppi di ascolto”.
Această iniţiativă este o invitaţie adresată fiecărei persoane să participe, să fie prezentă şi să-şi ofere aportul în folosul şi spre binele aproapelui, deaorece acesta este postul bineplăcut Domnului.
Aldea Gabriela Nicoleta

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.