Română | Italiano
AcasăŞtiri20152 Martie: O zi de rugăciune in prezenţa statuetei Fecioarei Maria de la Loreto
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11723.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11723.jpg

Ştiri

O zi de rugăciune in prezenţa statuetei Fecioarei Maria de la Loreto

O zi de rugăciune in prezenţa statuetei Fecioarei Maria de la Loreto

In parohia greco-catolica de la Imola, în zilele de 28 feb. 2015 (ora 17.00) şi până în 1 martie 2015 (ora 17.00) s-a adus spre venerare statueta Fecioarei Maria de la Loreto şi o relicvă a Sf. Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, având în vedere că o parte din membrii parohiei au aderat la asociaţia mariană Pia Unione di Loreto (din Imola) care promovează devoţiunea către Fecioara Maria.
Membrii români greco-catolici si ortodocsi din Imola a acestei asociaţii au adus sambătă 28 feb 2015, la ora 17.00, în procesiune statueta Fecioarei Maria de Loreto si apoi în biserica San Giacomo din Imola.
După instalarea la locul pregătit pentru statuetă s-a recitat Sf. Rozar - misterele de bucurie - în română si italiană, ca o expresie a devoţiunii faţă de Maica Domnului, şi în acelaşi timp de comuniune între credincioşii români şi cei italieni (au fost prezenţi şi credincioşi catolici italieni). La sfârşitul Sf. Rozar, Litania lauretană şi s-au cântat cântece mariane.
În dimineaţa zilei de 1 martie, de la ora 9,30 s-a început rugăciunea Sf. Rozar - misterele de mărire - iar apoi s-au cântat alte cântece mariane înainte de a începe Sf. Liturghie, la care a asistat şi SE Mons. Tommaso Ghirelli, episcopul de Imola. Sfinţia sa a venit în vizita canonică anuală, dorind să cunoască mai bine realitatea comunităţii noastre de la Imola.
La sfârşitul Sf. Liturghii, celebrate de pr. Tiberiu Sirbu, în română şi italiană, Mons. Tommaso a binecuvântat copii din parohia noastră şi a adresat tutror un cuvânt de întărire spirituală şi de apreciere a ceea ce comunitatea noastră face pentru păstrarea credinţei românilor şi pentru contribuţia ei în ajutorul integrării românilor în contextul social, al lucrului şi mai ales în creşterea spirituală.
La final s-a organizat un moment de comuniune şi prin masa pregătită de mai multe femei din parohie, cu mâncare de post si prăjituri, care să continue momentul sărbătorii liturgice.
Dupămasa, de la ora 14,00 şi până la ora 17,00 s-a mai făcut un alt moment de rugăciune. S-a recitat din nou misterele (de durere ale) Sf. Rozar, o meditatie despre rugăciune, prin prezentarea unor videoclipuri despre viaţa şi pontificatul Sf. Părinte Papa Ioan Paul al II-lea. S-a amintit faptul că se împlinesc anul acesta 10 ani de la plecarea la ceruri a acestui om sfânt, declarat ca atare de Biserica Catolică anul trecut, prin înălţarea lui la cinstea altarelor de către papa Francisc.
Femeile din grupul Oastea Domnului din Imola, au contribuit la momentele de rugăciune şi cântec prin aportul lor direct la acest moment final, printr-un cântec marian specific Adunării Oastea Domnului, recitarea unei poezii religioase si prin cateva rugăciuni.
După celebrarea rufăciunii Paraclisul Maicii Domnului, cei prezenti au încheiat ziua de rugăciune făcută în cinstea Fecioarei Maria prin cântarea religioasă atât de îndrăgită de toţi credincioşii: ”O. Măicuţă Sfântă”.
La orele 17.00 cei prezenţi în biserică au însoţiţ în procesiune statueta Fecioarei Maria, din nou, prin rugăciuni până la sediul Asociaţiei Pia Unione di Loreto din Imola.
Multumim Domnului şi Sf. Fecioare Maria pentru această zi minutată de rugăciune si spiritualitate mariană de care ne-a învrednicit şi mai ales pentru toate harurile acordate în aceste momente.
Mai multe fotografii puteti vedea si pe pagina de Facebook a Parohiei noastre la adresa: https://www.facebook.com/BisericaGrecoCatolicaDinImola
P. Tiberiu Sirbu

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.