Română | Italiano
AcasăŞtiri201029 Noiembrie: Colegiul Pontifical "Pio Romeno" din Roma în retragere spirituală
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: CENTENARUL MARII UNIRI la UDINE. Evenimentul "DINCOLO DE GRATII" 2018 » Titlu: 11001.jpg

Anul: 2018

Eveniment: CENTENARUL MARII UNIRI la UDINE. Evenimentul "DINCOLO DE GRATII" 2018

Titlu: 11001.jpg

Ştiri

Colegiul Pontifical "Pio Romeno" din Roma în retragere spirituală

Colegiul Pontifical "Pio Romeno" din Roma în retragere spirituală

La începutul Postului de pregătire pentru Sărbătoarea Naşterii Domnului, seminariştii şi preoţii Colegiului "Pio Romeno" din Roma s-au aflat, în intervalul 19-20 noiembrie 2010, într-o scurtă reculegere spirituală la Roccaporena di Cascia în regiunea italiană Umbria.
Meditaţiile au fost ţinute de pr. Gabriel Buboi, rectorul Misiunii Greco-Catolice de la Paris, fiind axate asupra conştientizării postului în viaţa creştinului şi a valorizării simţurilor umane, în vederea ascultării Cuvântului lui Dumnezeu şi a propovăduirii acestuia în viaţa de zi cu zi.
Studenţii Colegiului românesc de la Roma au avut bucuria să viziteze atât casa natală cât şi mănăstirea în care Sf. Rita de Cascia avea să se retragă la sfârşitul vieţii. Acolo, împreună cu chilia şi racla în care a fost depus trupul acesteia, se găseşte şi foişorul în care Sf. Rita a primit harul de a purta pe frunte rana provocata de un spin desprins din cununa Mântuitorului.
Sfânta Liturghie de încheiere a fost celebrată în Sanctuarul dedicat Sfintei imposibilităţilor, unde se venerează trupul rămas nealterat în pofida scurgerii veacurilor, izvor de ajutor şi de binecuvântare pentru toţi cei care aleargă spre a-i cere mijlocirea.
Pr. Anton Cioba

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.