Română | Italiano
AcasăŞtiri20159 Martie: Cateheză, rugăciuni şi întruniri ale comunităţii din Padova în Postul ...
Arhivă foto
Anul: 2021 » Eveniment: „Întâlnirea cu celălalt” în cadrul Tredicina Sf. Anton de Padova de către imigranţi » Titlu: 11707.jpg

Anul: 2021

Eveniment: „Întâlnirea cu celălalt” în cadrul Tredicina Sf. Anton de Padova de către imigranţi

Titlu: 11707.jpg

Ştiri

Cateheză, rugăciuni şi întruniri ale comunităţii din Padova în Postul Mare

Cateheză, rugăciuni şi întruniri ale comunităţii din Padova în Postul Mare

Duminică 8 martie, după Sfânta Liturghie, Giuseppe Munarini a prezentat o cateheză despre post, prezentând unde găsim referinţe despre acesta atât în Vechiul cât şi în Noul Testament. Moise a postit 40 de zile şi 40 de nopţi pe muntele Sinai, fără apă şi pâine, ca să poată primi cu vrednicie tablele legii. În Noul Testament a postit atât Ioan Botezătorul, care mânca doar lăcuste şi miere cât şi Isus care în deşert nu a mâncat nimic timp de 40 de zile şi 40 de nopţi. Sensul postului este purificarea şi lupta împotriva diavolului. Giuseppe a vorbit şi despre intenţia postului care este descrisă foarte bine de Sfinţii Părinţi şi este fundamentală, aceasta este apropierea de Dumnezeu şi iubirea aproapelui. Pe duranta postului trebuie să ne ferim de păcatele împotriva iubirii aproapelui, de exemplu clevetirea sau denigrarea lui.
După Sfânta Liturghie a avut loc rugăciunea Parastasului. Nu am uitat să dăruim câte o floare tuturor credincioaselor prezente, cu ocazia zilei de 8 martie.
Duminică 15 martie, cateheza va fi despre rugăciune şi va fi prezentată de părintele Aetius Pop în Capela Corpus Domini de la orele 16,30. După Sfânta Liturghie de la orele 10,00 se va întruni consiliul pastoral al comunităţii noastre în sala de lângă sacristia Bisericii. Sunt invitaţi consilierii pastorali, preoţii şi cei doi subdiaconi.
În duminica din 29 martie cateheza va fi prezentată de părintele Cristian Sabău şi va avea loc în Biserică, după Sfânta Liturghie. După-masă de la orele 16,30 vom oficia in Biserică rugăciunea “Calea Crucii”!
P. Aetius Pop

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.